Răzvan Florea, specialist în medicină de familie:
“Am peste 1700 de pacienți, suntem deja ca o mare familie…”
 
    Într-o trecere prin zona Popa Nan am discutat cu domnul doctor Răzvan Florea, specialist în medicina de familie. Era o zi superbă de septembrie, cu multă căldură, era un fel de zi de vară, iar discuția noastră s-a purtat în cabinetul domniei sale, unde mă dusesem pentru o consultație legată de o răceală. Și pentru că aveam la mine reportofonul…
I.I. : – Problematica aceasta a medicului de familie a frământat mult societatea românească la un moment dat, fiindcă medicul de familie era un concept nou, neântâlnit la noi înainte de 1989.
R. F. : – Medicul de familie este primul pas pe care pacientul îl face în momentul în care are  o problemă medicală. Medicul de familie este cel la care vii pentru a-ți împărtăși toate problemele, toate grijile, trebuie să te confesezi, să spui exact ce te doare. Medicul de familie este cel ce te consultă primul, el poate să pună primul diagnostic, el poate să-ți dea și tratamentul ca să nu mai mergi la un specialist și să mai pierzi vremea. De aceea este foarte important ca pacientul să înțeleagă acest lucru și să nu se ducă direct la un spital.
I.I.: – Când s-a înființat cabinetul dumneavoastră?
R.F. : – Cabinetul l-am înființat în 1990, imediat după Revoluție, am lucrat inițial cu tatăl meu, care – din păcate – a decedat ulterior, am rămas singur, dar am avut un număr foarte mare de pacienți, peste 1700, pe unii îi cunosc de douăzeci de ani, au venit și cu rude, cu prieteni…Deja suntem ca o mare familie.
I.I.: – Sunteți o personalitate deosebită, deschisă, comunicativă, înțelegătoare. Considerați că și acestea ar fi unele dintre atuurile unui bun specialist?
R.F.: –  Bineînțeles, acestea chiar trebuie să primeze.
I.I.: –  Una din problemele cu care vă confruntați?
R.F. : – Programul Casei de Asigurări este greoi, nu a fost făcut exact cum trebuia și de aici apar niște probleme. Programul acesta trebuie îmbunătățit.
I.I.: –  Un gând pentru cititori?
R.F.: – Să facă mai mult sport și să meargă cel puțin o dată la șase luni la medicul de familie.
I.I.: – Vă mulțumesc și sper să continuăm cândva interviul…nu doar în caz de răceală!
R.F. : – Și eu vă mulțumesc.
                                                          Interviu realizat de Ioan Iacob