cercetasii-romaniei-siglaÎn perioada 1-7 august are loc evenimentul național „Cercetaşii României” și împlinirea celor 100 de ani de la înființare.

Evenimentul National – Mogosoaia 1-7 August 2013

Evenimentul national al centenarului va reprezenta oportunitatea tuturor cercetasilor implicati de a-si impartasi experientele, de a arata ceea ce au realizat in comunitatile din care provin dar si cum au trait ca o familie in campurile regionale. Evenimentul va urmari de asemena pozitionarea cercetasiei din Romania in contextul non-guvernamental si non-formal din societatea noastra, printr-o serie intreaga de initiative si parteneriate ce se vor materializa, in marea lor majoritate, in campul national.

artisticActivitatile organizate vor arata forta pe care o reprezinta tineretul din Romania si atuurile pe care cercetasia le are in cadrul educatiei non-formale.

Joi 1 August – Deschiderea Evenimentului National

 Sosirea si intampinarea fiecarui contingent din campurile regionale.

Ceremonia de deschidere – Moment unic la care vor fi alaturi toate cele 3 grupe de varsta. Vor avea ocazia sa se intalneasca cu ceilalti cercetasi sa inceapa sa depene amintiri. Ceremonia de deschidere va avea un parte de program in care fiecare camp regional va avea un mic moment dedicat si un concert. De asemenea va exista un moment special dedicat partenerilor ONCR si liderilor.
Va fi momentul de trecere de la familia creata pe perioada campului regional la dimensiunea nationala a cercetasiei, la atmosfera de celebrare si bucurie alaturi de multi alti cercetasi.

program complet