Dragi romani de pretutindeni,

imagesVa scrie din Auckland, editorul revistei ‘Pagini Romanesti in Noua Zeelanda’. Este o onoare sa participam si noi, alaturi de maestrul Corneliu Leu, de dumneavoastra si de toti cei care vorbesc limba romana, la aceasta sarbatoare nationala.

Suntem o revista de diaspora, cu cateva mii de cititori, o revista care a fost creata, atat de departe de casa, tocmai din dorinta de a proteja limba in care am fost nascuti si crescuti. Scriem si gandim in limba romana de peste 8 ani, luna de luna, prin editoriale, interviuri, reportaje, pamflete, stiri, poezii si proza. iar din respect pentru ea, dedicam un intreg numar al revistei noastre acestei mari sarbatori. Am ales sa prezentam cititorilor nostri, detalii despre modul in care s-a nascut limba noastra, marii oameni de litere pe care Romania i-a dat si ii mai da, poezii si crampeie de proza care ne emotioneaza de fiecare data.

Este extraordinar ca limba noastra are, din acest an, si o zi in care este celebrata, o zi in care oamenii se aduna si o vorbesc, citesc, gandesc. Suntem asadar alaturi de dumneavoastra, daca nu in persoana (fiindca vietuim la 17.000 km departare fata de casa) macar cu gandul si cu fapta, cinstind Ziua Limbii Romane asa cum se cuvine. Va transmitem acest mesaj cu toata dragostea si va dedicam urmatoarele versuri:

Chiliile isi pregateau uitarea

Si-si adunau calugarii alene

Iar florile isi amuteau strigarea

Cinstindu-si tot suratele perene

 

Cu ele-n gand bondarii decolau

Si se plimbau, incolo-incoace

Starneau furtuni, polen cutreierau

Intinerindu-si visele locvace.

La Multi Ani, Limba Romana!   Auckland, Noua Zeelanda, 2013