Am gasit aici oameni foarte bine pregatiti, oameni capabili, foarte apreciati in afara tarii…”
(precizam in prima parte a acestui interviu ca el fusese programat cu multe luni in urma, ca a fost realizat la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman /COSR/ intr-o frumoasa zi de primavara si ca ne propusesem sa solicitam o privire sintetica asupra COSR, a proiectelor acestei institutii, dar si saSigur obtinem amintiri legate de Brasov (orasul de nastere), Iasi (orasul studentiei ) si Bucuresti, sediul actualului loc de munca al domnului Mihai Covaliu…; domnul presedinte al COSR imi spusese ca avem la dispozitie doar patruzeci de minute, sigur ca domnia sa nu avea cum sa cunoasca faptul ca lucrasem ca redactor la Radio Bucuresti si eram foarte invatat cu incadrarea stricta in programarea cabinelor pentru fonotecare si cu cronometrajul emisiunilor, deci am zambit si i-am declarat ca vom termina interviul in treizeci si noua de minute…)
      Mihai Covaliu: – Sigur, am gasit aici oameni foarte bine pregatiti, oameni capabili, care – prin intalnirile care le-am avut pana la aceasta data – am realizat ca sunt foarte apreciati in afara tarii…Si asta pentru mine este imbucurator pentru ca, pe baza relatiilor internationale pe care sefii departamentelor din COSR le au, se poate construi ceea ce eu imi doresc, sa reprezinte Romania asa cum se cuvine.
      Ioan Iacob: – Ne-ati putea dezvalui in premiera cateva dintre proiectele dumneavoastra si ale Comitetului Olimpic Roman?
Mihai Covaliu: – Ne concentram foarte tare si pe centrele olimpice de juniori, pe centrele olimpice de tineret, finalitatea acestui program fiind loturile olimpice cu care Romania si COSR participa la Jocurile Olimpice /J.O./ (vorbim de J.O. de iarna si J.O. de vara). Nu am pus intamplator J.O. de iarna pe primul loc, prima competitie de acest fel se va desfasura in 2018 la Pyeongchang, în Coreea de Sud. De cealalta parte sunt sporturile de vara , cu finalitate 2020, la Tokyo si, sigur, monitorizam acesti sportivi din loturile de juniori, tineret si seniori, dorindu-ne ca ei si cu stafurile tehnice sa fie cat mai bine pregatiti pentru a reprezenta Romania la cel mai inalt nivel la aceste competitii.
      I. I.: – Am vazut ca ati absolvit facultatea la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iasi si pentru ca eu am terminat FILOLOGIA la aceeasi universitate am venit spre dumneavoastra cu o unda de simpatie, de afectiune, in numele studentiei din acelasi centru universitar. Cum v-ati despartit de Iasi si cum vedeti centrele universitare din perspectiva functiei actuale?
       Mihai Covaliu: – Ma leaga o prietenie cu Iasul de cand eram inca copil pentru ca acolo se organizau concursuri regulate de scrima. Cunosc foarte bine Iasul, oamenii de acolo ma cunosc foarte bine, practic am vazut evolutia Iasului de cand am pasit prima data in Sala polivalenta din Iasi. Am ajuns sa intru pe poarta Universitatii “Al. I. Cuza”, unde am descoperit oameni minunati, in primul rand pe domnul Rector Iacob de la Iasi si pe profesorii care mi-au indrumat pasii pe perioada cat am facut acolo cursurile universitare si masteratul. O perioada foarte draga inimii mele, amintiri puternice, legaturi care au ramas vii si pana in ziua de astazi.
                                                                                                                                                    Interviu realizat de Ioan Iacob

                                                                                                                                          (va urma)

Reclame