Nu stiu cine a avut initiativa Casei Radio ZU din Piata Universitatii, initiativa care se inscrie in preocuparile generoase ale lui Buzdu si Morar de a-i face pe oameni fericiti (desi nu ar fi drept sa nu amintim si eforturile si munca celorlalti din echipaRadio ZU), dar perioada in care are loc aceasta initiativa (cu o saptamana inainte de Craciun) este extraordinar de bine aleasa (fiindca in preajma sarbatorilor de iarna oamenii trebuie sa fie mai buni, mai intelegatori, mai generosi unii cu altii si, in special, cu cei care au conditii precare de a petrece sarbatorile CU BINE, cum suna un slogan intrat deja “in traditia sarbatorilor de iarna”).
    Intamplarea face ca aproape intreaga zi de duminica sa fi ascultat emisia din CASA RADIO ZU instalata in Piata Universitatii si am vibrat atunci cand Laura din Barlad a primit perechile de ghete pentru copilasii ei si bicicleta pentru sotul care face 30 de kilometri (dus si intors) pentru un salariu de 9 milioane, din care toti din familie trebuie sa se chiverniseasca.
     Am apreciat enorm si “reteta legata de vizitarea Parisului” (pe cand recomandarea pe bune a celor din CASA ZU era sa se viziteze mai degraba orase romanesti precum Sibiu, Iasi, Cluj sau Timisoara). Am apreciat , alaturi de cei doi “zei tineri ai FM-ului romanesc” (Buzdu si Morar, desi i-am urmarit de ani de zile, as vrea sa ramana mereu “ vesnici tineri si ferice” pentru a continua la nesfarsit sirul lor de fapte bune!), stradania doamnei care a slabit de la 160 de kilograme la 70 de kilograme, gesturile extraordinare ale celor care au facut fapte bune (CASA RADIO ZU fiind un intermediar intre cei care solicita si cei care dispun si pot face fapte bune in preajma Craciunului.
     Cum Buzdu si Morar, din felul cum se manifesta, sunt prea altruisti pentru a pastra doar pentru ei imensa sarbatoare de lumina din suflet (exceptionala melodia aceea legata de lumina…) fac un lucru urias dand posibilitate si celor in nevoie sa simta bucuria de lumina a sarbatorilor de iarna !
Nu as vrea sa trec sub tacere munca de echipa a celo de la RADIO ZU, care sunt “condamnati” timp de o saptamana sa stea in Casa Radio Zu din Piata Universitatii (chiar daca emisia lor la un moment dat este “ bruiata” de probele de microfon ale solistilor si trupelor care, de pe la ora 17, incep sa repete pentru concertul de la ora 19.
    Am trecut si eu, in jurul orei 17, prin Piata Universitatii si i-am urmarit incantat (cu un pahar de vin fier in mana, pentru a rezista frigului) pe cei din CASA RADIO ZU.
    Daca aveti nevoi si necazuri, care ar putea impieta asupra luminii voastre din suflet in preajma Craciunului, nu ezitati sa-i contactati pe cei din echipa Radio Zu. Chiar daca unele lucruri nu se vor implini (iar altele, dimpotriva!), sa stiti ca acolo, in “acvariul” lor din Casa Radio ZU din Piata Universitatii, bate inima mare a celor doi “zei tineri ai FM-ului”, Buzdu si Morar (in alternanta cu ceilalti DJ din echipa lor fabuloasa) si ei fac tot posibilul ca visul vostru de lumina sa se implineasca in preajma sarbatorilor Craciunului.
      Sa traiti o mie de ani si sa impartasiti mereu din lumina sufletului vostru, Buzdu si Morar (+ ceilalti din echipa fantastica din Casa Radio Zu din Piata Universitatii!), fie ca si voi sa primiti ceva ca surpriza de sarbatori: acest text impreuna cu o urare din suflet: LA MULTI ANI !
Ioan Iacob