Există perioade la ROMEXPO  când, la scurt timp (sau în același timp), se organizează manifestări extrem de importante și interesante încât cu greu ar putea cineva să participe la toate evenimentele ce ar merita mediatizate.
    Imi amintesc, dintrun documentar BBC, urmatoarea secvență, înregistrată în interiorul unei biblioteci celebre (The British Library, cea mai mare bibliotecă din lume): “Un om poate citi în timpul vieții sale cam atât   (și moderatorul face câțiva  pași prin dreptul  rafturilor înțesate cu cărți, iar distanța pare infimă în interiorul acelei biblioteci uriașe)…Problema care se pune nu este CÂT, ci CE  ANUME     citește ! “  Cu alte cuvinte moderatorul dorea să scoată în evidență importanța SELECȚIEI.
    Nu știu de ce secvența din documentarul BBC îmi vine în minte când văd câte “tentații expoziționistice” sunt etalate la ROMEXPO (o sugestie ar fi ca Târgul de Turism al României și Târgul Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățatură să nu se suprapună totuși), dar mă gândesc că organizatorilor ar trebui să li se atragă atenția că nu numărul de “evenimente înghesuite în unitatea de timp și spațiu ROMEXPO” face din târgul respectiv unul superior altora; pentru a li se oferi vizitatorilor posibilitatea participării la cât mai multe evenimente ineresante, ele nu ar trebui suprapuse ca timp și spațiu la ROMEXPO (chiar dacă spațiile de acolo par – și sunt – extreme de generoase). Altfel, în avalanșa de evenimente extrem de diverse și interesante, nu se știe dacă vizitatorul mai are timp să se informeze asupra tuturor și, mai ales, să opereze o selecție relevantă. Căci, spune un proverb al unei țări nu prea îndepărtate de noi, “degeaba lumea este mare dacă papucul meu e    strâmt !
                                                                                 Ioan Iacob

 

 

Anunțuri