Miercuri, 28 septembrie de la ora 18.30, la Muzeului Municipiului București a avut loc  lansarea albumului „Anii ’80 – Albumul generației mele în Bucureștiul anilor ’80”, de Andrei Bîrsan.

Prieteni, colegi, profesori, ori simpli nostalgici ai epocii de aur a Bucureștiului au venit la Muzeul Municipiului București să-i admire cartea lui Andrei Bîrsan, să ia un autograf sau să-i spună un sincer „Felicitări”.

Vizitatorii s-au regăsit în majoritatea fotografiilor expuse, s-au amuzat amintindu -și versiunea proprie, le-a dat până și o lacrimă în colțul ochilor de nostalgie după practică la câmp, Lapte Gros, examaene, tabloul conducătorului de pe peretele din  fața clasei șamd.

Doamna diriginte a lui Andrei din anii’80  l-a descris un pic pe Andrei publicului și l-a felicitat pentru curajul lui de a face fotografii încă de pe atunci, din liceu și să scoată acest album foto de familie pentru a-l împărtăși și cu tinerii sec XXI.

Cartea, care include fotografii de Andrei Bîrsan și un cuvânt înainte semnat de Dr. Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București, este prima din Colecția Timpul orașului, venind în completarea expoziției de bază de la Palatul Suțu, inaugurată în anul 2015 în conformitate cu standardele muzeologiei contemporane. Intitulată „Timpul orașului”, expoziția reprezintă o călătorie în trecut care implică activ vizitatorul în descoperirea unor povești de altădată.

Mihaela Cazan