Începe RadiRo,festival internațional de radio,ediția a-III-a

9 concerte în 9 zile de festival, 6 orchestre simfonice din Europa și Asia, 19 dirijori și soliști care țin capul de afiș al scenei muzicale internaționale,  asta îi așteaptă pe Bucureșteni în perioada 23 septembrie-1 octombrie, organizat de Radio România, singurul eveniment european de anvergură dedicat în exclusivitate ansamblurilor radio, care se va desfășura la București, la Sala Radio.

Festivalul RadiRo, devenit între timp un reper și un eveniment cu profil unic pe harta festivalurilor de muzică clasică din Europa, anunță un program – maraton într-un spectaculos dialog al repertoriului clasic, modern și contemporan!

Vor evolua pe scena festivalului Orchestra Simfonică din Shenzhen, Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, Orchestra Simfonică Radio MDR din Leipzig, Orchestra Simfonică Radio ORF din Viena, BBC Concert Orchestra și, gazda evenimentului, Orchestra Națională Radio.

Kristjan Järvi este directorul de onoare al RadiRo 2016! Un patronaj spiritual care vorbește de la sine despre spiritul acestei ediții a Festivalului: la fel ca dirijorul Kristjan Järvi, director muzical al Orchestrei Simfonice Radio MDR din Leipzig, RadiRo își propune în acest an, cu sensibilitate și inteligență, să provoace, discret și natural, frontierele între diversele genuri muzicale, pentru a aborda un repertoriu transcultural.

Se vor întrece în abordări inovative, de la pupitrul orchestrelor radio invitate, dirijori de calibru ca Lin Daye, Miguel Harth – Bedoya, Cristian Măcelaru, Cornelius Meister, Leo Hussain, Barry Wordsworth și, desigur, Kristjan Järvi. Prin magia modului lor unic de interpretare, care le-a adus aprecierea unanimă a criticilor și a publicului, vor da viață unor partituri celebre violoniștii Gidon Kremer, Alexandru Tomescu și Gabriel Croitoru, pianiștii Stefano Bollani, Zhang Zuo, Vadym Kholodenko și Denis Kozhukhin, violoncelistul Răzvan Suma, alături de Tine Thing Helseth – trompetă și de alți soliști instrumentiști invitați.

Mihaela Cazan

Anunțuri