Bucureștiul interbelic sau contemporan devine subiectul poveștilor în bandă desenată. Autori consacrați și debutanți vor prezenta personaje clasice sau fantastice, întâmplări cu haz, dramatice sau filozofice, precum şi întâmplări istorice care au marcat capitala României.

VERNISAJ: 1 IUNIE 2016, ORA 18:30, Sala Lapidarium, Casa Filipescu Cesianu, Calea Victoriei, nr.151.

Salonul va fi deschis în perioada 1 iunie – 30 august 2016.

La ediția din acest an, în premieră pentru un salon de bandă desenată desfășurat în România, invitat de onoare este Universitatea Națională de Arte București. Concursul lansat studenților de la UNARTE, se va finaliza cu premierea celor mai bune lucrări. Premiile vor fi anunțate la deschiderea Salonului:

Premiul pentru „Cea mai bună grafică– oferit de Muzeul Municipiului București.

Premiul pentru „Cea mai bună poveste” – oferit de Uniunea Ziariștilor Profesionisti din România.

MARELE PREMIU oferit de Rembrandt Art Centre.

Pe întreaga perioadă a salonului, autorii BD vor fi invitați să-și lanseze și să-și prezinte publicațiile de bandă desenată, cu sau fără povești din București!

Calendarul de evenimente al salonului include ateliere de bandă desenată, lansări și prezentări de albume bd și mese rotunde, care se vor desfășura la Casa Filipescu Cesianu. Programul va fi postat pe pagina de facebook a evenimentului.

Organizator: Muzeul Municipiului București, Casa Filipescu Cesianu.

Parteneri ai salonului: Universitatea Națională de Arte București, Rembrandt Art Centre, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Radio România Cultural.

Conceptul acestui salon aparţine istoricului dr. Adrian Majuru şi autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu.

facebook: https://www.facebook.com/events/1035648836517578/