De curand editura Seneca a publicat Manualul lui Epictet, scriere veche de 2000 de ani cu traducere noua acum de Ioana Costa Prof. dr Ioana Costa – Universitatea Bucuresti. Pentru cartea aceasta Andrei Plesu a insistat sa scrie prefata sa ne recomande manualul lui Epictet ca antidepresiv modern in loc de Prozac, toata lumea o lauda.
 
Editura Seneca Lucius Annaeus vă invită joi, 26 mai, de la ora 19.00, la Ce fel de lucru este?, discuție in jurul unei cărți lucrate MANUAL, alături de Prof. dr Ioana Costa traducător, Răzvan Supuran hârtier, Alex Găvan – stoic modern, Anastasia Staicu – director editura Seneca Lucius Annaeus și, prin vocea audiobookului cu același titlu, în librărie va fi auzit dnl Victor Rebengiuc.
Evenimentul va avea loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Există, într-adevăr, medicamente mai eficiente şi mai puţin riscante decît cele prescrise de medicii psihiatri. La rîndul nostru, cu această carte în mînă, putem proclama şi noi, în beneficiul nevroticilor din preajma noastră (şi al propriilor noastre nevroze): „Epictet, nu antidepresive!” Veţi vedea că funcţionează…

Andrei Pleşu

Hârtia făcută astfel, cu mâinile, se numeşte hârtie reciclată manual. O tonă de deşeuri reciclate în acest fel înlocuieşte trunchiurile a 2-3 copaci maturi. Fără ca acţiunea să aibă efecte adverse în mediul mediat sau imediat. Pentru că aşa reciclăm şi conceptele, transpuse în obişnuinţele vieţii, reconsiderându-ne viaţa ca fiind a noastră, la propriu, nu a ideilor şi aşteptărilor altora.

Răzvan Supuran, hârtier