99% din informațiile necesare se regăsesc pe site-ul nostru”, afirmă doamna Mariana ȘERBĂNESCU, Director executiv adjunct Casa de Pensii a Municipiului București
De-4-ori-mai-multi-functionari-la-Casa-de-Pensii-pentru-primirea-declaratiilor-drepturilor-de-autorI.I. : – De cât timp lucrați la Casa de Pensii a Municipiului București?
Mariana Șerbănescu : – Chiar de la înființare, de la data de 1 aprilie, 2001. Înainte am lucrat în cadrul Direcției Generale de Muncă și Protecție Socială , care avea în subordine și agențiile de șomaj, oficiile de pensii ( de prevederi sociale, cum se numeau atunci).
I.I.: – Ce ațí recomanda bucureștenilor sau celor care sunt în perspectivă de a se pensiona?
Mariana Șerbănescu: – Cred că majoritatea cetățenilor au acces la un calculator (dacă nu, copiii lor), avem un site care – din punctual meu de vedere – conține, dacă nu toate datele cu privire la pensionare, dar cel puțin 99 %  din acestea. Pot găsi acolo toate formularele, toată legislația  din domeniul pensiilor. De asemenea,  Casa Națională de Pensii, forul nostru superior,  are un site foarte bine pus la punct. Pe lângă comunicarea verbală la ghișeu, avem și partea de e mail, unde , la fel, răspundem în fiecare zi.
I.I. : – Un gând pentru cititorii acestui interviu?        
Mariana Șerbănescu : – Avem acorduri care respectă principiile regulamentelor europene de coordonare a sistemelor de securitate socială cu Canada, Republica Coreea, Republica Macedonia, Republica Turcia, Republica Moldova, Israel, Quebec. Personal le urez multă sănătate tuturor bucureștenilor, dar și celor aflați departe de capitala României, le mulțumesc pentru înțelegere acolo unde nu am fost chiar atât de prompți în soluționarea cererilor și asta din cauze obiective, cum ar fi modificările legislative (dar nu trebuie să ne plângem fiindcă suntem într-o continuă dezvoltare / reformă ). Tuturor o primăvară frumoasă și multă sănătate!
                                                           Interviu realizat de Ioan Iacob
Reclame