Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Alianța Nord-Atlantică s-a angajat solemn față de securitatea țării noastre, „acum și în viitor”
   În declarația comună cu președintele Klaus Iohannis, susținută la Palatul Cotroceni, Jens Stoltenberg a declarat că România este un aliat foarte angajat și de încredere, care a contribuit în timp la apărarea colectivă și la securitatea noastră comună, confirmând că NATO s-a angajat solemn față de securitatea României, acum și în viitor.
   El a afirmat că țara noastră are o contribuție importanță la sistemul de apărare antirachetă al NATO, găzduind o facilitate Aegis Ashore la baza de la Deveselu,  care ajută aliații europeni să se protejeze împotriva amenințărilor cu rachete din afara zonei euroatlantice.
   La această oră , după discursurile oficialităților invitate la Deveselu, a fost tăiată panglica inaugurală și baza de la Deveselu a devenit oficial operațională.
 Vom reveni cu declarații înregistrate în exclusivitate la conferința de presă organizată de Ambasada S.U.A. la Hotel Marriott din București înaintea evenimentului de azi.
Ioan Iacob
Deveselu
Reclame