Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Alianța Nord-Atlantică s-a angajat solemn față de securitatea țării noastre, „acum și în viitor”
   În declarația comună cu președintele Klaus Iohannis, susținută la Palatul Cotroceni, Jens Stoltenberg a declarat că România este un aliat foarte angajat și de încredere, care a contribuit în timp la apărarea colectivă și la securitatea noastră comună, confirmând că NATO s-a angajat solemn față de securitatea României, acum și în viitor.
   El a afirmat că țara noastră are o contribuție importanță la sistemul de apărare antirachetă al NATO, găzduind o facilitate Aegis Ashore la baza de la Deveselu,  care ajută aliații europeni să se protejeze împotriva amenințărilor cu rachete din afara zonei euroatlantice.
   La această oră , după discursurile oficialităților invitate la Deveselu, a fost tăiată panglica inaugurală și baza de la Deveselu a devenit oficial operațională.
 Vom reveni cu declarații înregistrate în exclusivitate la conferința de presă organizată de Ambasada S.U.A. la Hotel Marriott din București înaintea evenimentului de azi.
Ioan Iacob
Deveselu