Stimaţi conaţionali,
Dragi prieteni,

Îmi face plăcere să vă invit luni, 2 Mai, la un eveniment cultural dedicat vieţii tumultuoase şi capodoperelor brâncuşiene, pe care îl voi organiza împreună cu Universitatea de Tehnologie din Melbourne într-o frumoasă locaţie Design Hub din inima oraşului. Vom celebra 140 de ani de la naşterea Patriarhului sculpturii moderne!

Sunt încântată că pot aduce o bucurie românească care se va adăuga, atât de natural şi de firesc, fericirii de a petrece Paştele împreună cu românii din Melbourne, la una dintre bisericile româneşti.

Rog retransmiteţi mesajul meu şi altor români şi/sau prieteni australieni din Melbourne sau care se află în această locaţie, mai ales celor din domeniile cultural, academic şi media, evenimentul va avea loc în limba engleză şi în simţire românească.

De asemenea, voi aprecia dacă veţi decide să anunţaţi acest eveniment fie la lăcaşurile de cult, pe calea undelor sau în publicaţiile pe care le păstoriţi cu grijă, smerenie, devotament şi perseverenţă de atâţia ani.

Cu speranţa că ne vom revedea curând, primiţi, vă rog, expresia preţuirii mele constante pentru eforturile dvs şi pasiunea în menţinere şi perpetuarea limbii şi civilizaţiei româneşti în Australia şi în Noua Zeelandă.

Nineta Bărbulescu
Ambasador al României în Australia şi Noua Zeelandă

Embassy of Romania to Commonwealth of Australia
4 Dalman Crescent O’Malley, ACT, 2606