Debutul unei noi inițiative interdisciplinare, având ca subiect principal patrimoniul arhitectural bucureștean.

Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine este realizat de Fundația Outsider Art și Asociația Rhabillage, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

Proiectul vizează promovarea patrimoniului cultural turistic al Bucureștiului subliniind identitatea arhitecturală și istorică a capitalei României prin tehnici contemporane de reprezentare plastică.  Este urmărită testarea modalităților de interacțiune culturală interdisciplinară, la îmbinarea dintre analiză urbană, patrimoniu arhitectural, tehnici de reprezentare plastică și dialog social între generații.

35 de repere arhitecturale și istorice ale Bucureștiului vor fi reprezentate plastic în viziunea artistului Laurențiu Dimișcă și a 5 artiști debutanți selectați prin concurs.

Expoziția dedicată proiectului va fi vernisată sâmbătă, 21 mai, la The Ark, un eveniment în cadrul Romanian Design Week 2016. Apoi, în luna iunie, va fi itinerată în Sibiu și Piatra Neamț.

Cele 35 de repere locale vor fi prezentate într-o carte-album sub forma unui traseu cultural alternativ de descoperire a capitalei. Fotografii, ilustrații și reprezentări ale tablourilor reale vor fi completate cu poveștile documentate din spatele imaginilor, texte redactate în format trilingv. Albumul va fi promovat și distribuit la nivel național și internațional în medii de cultură specifice.

Vă invităm să urmăriți evoluția proiectului pe pagina noastră facebook:

https://www.facebook.com/35reperebucurestene/

Reclame