Doamnă actriță Claudia Motea, este o bucurie de a vă reîntâlni! Iată-vă acum, într-o nouă  ipostază, aceea de regizor și  director artistic al unui teatru independent din București! Abia v-ați întors de la Târgoviște…
Da! Este vorba despre o manifestare cultural- artistică a trupei TEATRUL NOSTRU. Am fost invitați de Universitatea VALAHIA pentru a avea o reprezentație a spectacolului SENIORII ÎN DIRECT în Campusul Universitar.
De ce  tocmai la Târgoviște?  Și de ce într-un cadru universitar?  
În primul rând, pentru că scriitorul Nicolae Vasile, unul dintre actorii trupei, este și cadru didactic al acestei universități. Mai precis, este profesor universitar,  predă cursuri de masterat și doctorat … Sau, și mai exact,  este conducător științific de doctorat în științe inginerești. Practic, el a făcut pașii premergători ai unui posibil spectacol aici. Trupa TEATRULUI NOSTRU este specială  și prin spectrul larg social profesional, fiind constituită din  jurnaliști, scriitori, medici, militari, ingineri, economiști, profesori  universitari și studenți, toți având ceva în comun,  iubirea pentru arta dramatică.  
Cum a fost primit spectacolul?
Am fost învăluiți cu multă căldură de la bun început. Doamna prorector Gabriela Teodorescu și profesorul Nicolae Olariu  ne-au primit cu inima deschisă  și, după spectacol, ne-au fost veritabili ghizi ai noului Institut de Cercetări deschis recent în cadrul Universității VALAHIA. În plus, deși axați în principal pe științe exacte, toți cei prezenți în sală au gustat cu plăcere spectacolul nostru, au râs, au aplaudat și ne-au invitat pentru viitor cu un alt spectacol. După spectacolul nostru, de sine stătător, am avut ca invitate două actrițe minunate, pe Doina Ghițescu și pe  Manuela Golescu,  care au susținut , fiecare în parte, câte un mini-recital.
Ce tematică are spectacolul SENIORII ÎN DIRECT?
Are  un concept regizoral original, care îmi aparține, și în care am închegat scenete de viață , majoritatea scrise de scriitorii care sunt și actori ai trupei. Mulți dintre actori sunt și scriitori, membri ai UZPR(Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România), UAP(Uniunea Artiștilor Plastici), USR, (Uniunea Scriitorilor din România), SST(Societatea Scriitorilor Târgovișteni).
 TEATRUL NOSTRU este o instituție afiliată UZPR și UAP?
Da,… și mă bucur de acest lucru! Sper ca TEATRUL NOSTRU șă fie expresia artistică frumoasă a unei strânse legături între aceste două uniuni de utilitate publică! Bazele sunt deja puse, … și, în plus, avem un coordonator de suflet, care ține bine cârma trupei de teatru, dar este și un om de o înaltă ținută  profesională pentru Uniunea Ziariștilor… Este vorba despre Rodica Subțirelu, redactor-șef al ziarului CRONICA TIMPULUI, care, în același timp, joacă în cadrul trupei și scrie texte pentru scenete.
 
 
Ce v-a impresionat cel mai mult la Târgoviște sau la acest eveniment?
Cred că am plecat cu amintirea unor clipe frumoase petrecute cu Sebastian Drăgan de la Midi TV care mi-a luat un interviu în incinta sălii de spectacol. Întrebările lui au fost inedite și pline de provocare… În plus, am găsit o comunicare interumană și am avut un limbaj comun în discuția despre UAP-Uniunea Artiștilor Plastici. El prezidează  filiala din Târgoviște, iar eu sunt președinta  Departamentului  Arta Spectacolului, la nivel național, din cadrul aceleași instituții. Totodată, violonista Grațiela Marineață, cea care semnează ilustrația muzicală a spectacolului, a fost recent numită președintă a Departamentului Creație și  Interpretare Muzicală.
Un alt lucru impresionant este  viața acestei Universități VALAHIA în sine. Aici studiază circa 7500 de studenți  și sunt aproximativ 400 de cadre didactice. Echipamentul academic, atmosfera sunt câțiva factori esențiali pentru a veni și a studia la cele zece facultăți ale universității, care are ca motto proverbul latin „Sapiența et Virtus”, sau „Wisdom and power”, … adică, pe românește, ” Înțelepciune și Putere”!!!  Toți de aici fac eforturi să nu se desmintă de acest motto!…
Universitatea VALAHIA din Târgoviște se află printre liderii naționali în domenii precum surse regenerabile de energie, automobil electric, robotică,  cercetări interdisciplinare în economie,  istorie etc. Anul trecut, o echipă de studenți a câștigat un concurs de microroboți din SUA.
 
Gânduri de viitor cu TEATRUL NOSTRU…
În șase luni de la înființarea lui, am reușit să montăm trei spectacole și dorim să colindăm cu ele prin  țară. De asemenea, avem noi proiecte teatrale pe care o să le anunțăm la momentul când vor fi gata de lansare…
Spuneți-ne ceva și despre proiectele dumneavoastră  strict legate de profesia de actriță…
În aprilie voi participa la avanpremiera a unui film la Movieplex, mă pregătesc de lansarea primei mele cărți de poeme, care va și susținută de un recital one woman show… „Preludii în Cetatea Soarelui”… și, sunt în apropierea unei premiere teatrale cu o piesă tradusă de mine, din engleză , jucată alături de  actorii Eniko Georgescu, Dana Gîju și Daniel Tudorică, în regia Alexandrei Drăguț.  Respir acum puțin, bucurându-mă de soarele acestei primăveri… în care sunt, din nou, … îndrăgostită!
Interviu de Viorica Predosan