“ Cu siguranta va fi un eveniment cand Papa Francisc va veni”, declara parintele Anton Ghiuzan
 
   La aproape un an de la prima intalnire cu parintele Anton Ghiuzan, administrator la Casa de odihnă din Sinaia a Arhiepiscopiei Romano-Catolice, am inregistrat, pe reportofon, o noua convorbire si o publicam pentru cei care sărbătoresc Paştele catolic.
Ioan Iacob : –  Parinte Ghiuzan, ne bucuram ca va revedem si avem posibilitatea sa discutam din nou.
Parintele Anton Ghiuzan: – Biserica catolica a inceput postul mare, un timp de impacare nu numai cu Dumnezeu, trebuie sa ne impacam si cu cei din jurul nostrum si numai astfel putem sa mergem in fata lui Dumnezeu.
I.I. : – Cum comentati faptul ca Papa Francisc a acceptat invitatia presedintelui Klaus Iohannis de a vizita Romania?
Parintele Anton Ghiuzan: – Cu siguranta va fi un eveniment cand Papa Francisc va veni. Cu siguranta va influenta viata crestina din Romania.
I.I.: – Cum vedeti intalnirea istorica din Cuba dintre Papa Francisc si Patriarhul Kiril?
Parintele Anton Ghiuzan: – Biserica catolica  totdeauna a fost deschisa dialogului. Este acum o deschidere a bisericii ortodoxe. Sa ne gandim ca mai sunt multe de facut.
I.I.: – Un mesaj pentru cititorii care sarbatoresc Pastele catholic.
Parintele Anton Ghiuzan: – In primul rand e pregatirea pentru Paste si cu cat facem mai bine pregatirea aceasta, atunci roadele vor devein Pasti. Si atunci e clar ca asa cum pregatim drumul, asa vom avea si sarbatoarea Pastelui!
                      Convorbire realizata de Ioan Iacob
mesaje-de-paste   ANTON 3