„Romanilor le urez sa aiba pe masa un vin romanesc”, declara domnul Stefan Timofti, somelierul Casei de Vinuri Cotnari
 descărcare.jpg  1        In urma cu cateva saptamani a avut loc la ROMEXPO o expozitie de vinuri, la care am discutat cu domnul Stefan Timofti, somelierul Casei de Vinuri Cotnari.
         Ioan Iacob: – Cotnari este un brand renumit nu de ieri, de azi…Care ar fi noutatile cu care se prezinta Casa de Vinuri Cotnari?
         Stefan Timofti: – Cotnari este brandul cel mai renumit – daca as putea folosi cuvintele acestea – din Romania. Totusi ar trebui sa specific si sa pun punctul pe i ca venim din Cotnari, dar nu suntem Cotnariul traditional; Casa de Vinuri Cotnari este alt producator, anul nostru de infiintare este 2006; in anul 2007 am plantat 350 hectare cu vita de vie autohtona tipica din zona moldoveneasca, sortimentatia a fost ca cea din vremuri stravechi la Cotnari  si anume Feteasca alba, Grasa de Cotnari, Tamaioasa romaneasca; aducem o noutate, de fapt doua noutati…aducem din „mai sud”, sa spunem asa , din pozitia noastra de la Husi, aducem „Busuioaca de Bohotin”si, bineinteles, Feteasca neagra, care este singurul soi de strugure rosu din podgoria de la noi.
         I.I. : –  O urare pentru cititori?
         Stefan Timofti : –  Veniti sa degustati vinurile atunci cand se organizeaza expozitii la Romexpo. Iar acum sa sarbatoreasca avand pe masa un vin romanesc!
                                                                            Convorbire realizata de Ioan Iacob
Reclame