Acum multi ani, pe strazile Barcelonei, bantuia o legenda straveche, impartasita de strabuni, care creea un profund mister. Un mister invaluit in magie neagra, spaima si multa aventura.

Strabunii spuneau ca in fiecare noapte cu luna plina, un capitan monstros, cu o rautate fara limite, isi facea aparitia cu nava sa fantoma in portul celebru din Barcelona, insotit de echipajul sau de temut. Se spune ca in acele nopti ei cutreierau tot orasul in cautare de arme noi cu care sa isi chinuie prizonierii.

ST Maarten sunset 3Daca incercai sa te impotrivesti lui si sa nu ii dai armele, te facea una cu pamantul si acele doua secunde in care erai in atentia lui, erai chinuit pentru o viata intreaga, iar scaparea de durere era in mainile capitanului. Daca vroia te putea cruta, daca nu, te lasa sa gemi de durere cate zile mai aveai de trait. Din cate am auzi tnimeni din cei care au avut curajul sa il refuze nu a fost crutat.

Se spune ca exista si un semnal care prevedea sosirea infricosatorului capitan. Sute de pescarusi se indreaptau spre tarm din larg, fix cu o ora inainte ca nava misterioasa sa apara in port.

Strabunii povestesc ca inspaimantatorul capitan fantoma era mereu vazut imbracat in negru si cu un diamant valoros si rosu la gat.

Acel diamant i-ar fi dat puteri magice, atat de puternice, incat doar dintr-un pocnit din degete isi putea omori toti dusmanii, oriunde s-ar fi aflat acestia.

imagesNava lui era una impunatoare, cu zece tunuri si panze imense. Cu camere secrete unde capitanul isi tinea intrunirile tainice cu echipajul sau.

Legenda spune ca nava avea si o pivnita unde toti cei din echipaj, care nu l-au ascultat pe capitan erau inchisi si chinuiti de catre capitan in cele mai teribile moduri.

Nava ascundea si multe comori, pentru care capitanul avusese batalii crancene.

Capitanul fantoma va ramane mereu o legenda vie si plina de mistere ………

Majuru Maria Theodora

HM-2013883099682333801422294976.515