Rețeta pentru o salată reușitî de știri de pe canale TV: se iau câteva canale TV importante, ce pot fi accesate de pe calculator (CNN, BBC, CBS, Sky News), se urmăresc timp de o ora și se “bagă la cuptorul pentru cozonacul de știri”. Rezultatul :
Merkel1) Refugiații din GERMANIA mărșăluiesc pe străzi cu o pancartă a Maicii Tereza, în care chipul acesteia a fost schimbat cu cel al doamni cancelar Angela Merkel.
2) O familie din GERMANIA afirmă că prin venirea refugiaților se va schimba identitatea europeană a GERMANIEI, care va fi înlocuită cu un MIX ca în Statele Unite.
3) Un copil din America se declară temător datorită împușcăturilor din școli, iar președintele Obama este înregistrat cu un nou discurs privind abordarea problemei armelor de foc în Statele Unite.
4) O familie din GRECIA (mamă și fiu) au descoperit la țărm un bebeluș fără viață și s-au declarat șocați fiindcă ar fi dorit să-l salveze și să îl adopte.
Nu știu de ce simt nevoia să adaug „un praf de știri” de pe agențiile de presă:
criza-refugiatilor-continua-un-copil-descoperit-mort-pe-o-plaja-din-grecia-334276„În contextul provocărilor ce nu cunosc granițe — migrația, încălzirea globală, epuizarea resurselor — investiția în educație și cercetare este cea mai sustenabilă și inteligentă investiție pe care statele o pot face pentru abordarea dilemelor sociale, economice, climatice și etnice emergente”, a spus Iohannis, într-un mesaj transmis la Forumul educațional Asia-Europa de către consilierul de stat Ligia Deca.
Potrivit președintelui, educația reprezintă pilonul esențial al societăților viitorului.” (Agerpres)
Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a lăudat, la Varna, eforturile Guvernului bulgar în domeniul imigraţiei, subliniind, fără vreo referire la România, că Bulgaria este „pregătită” să adere la Schengen şi că oficialii UE depun eforturi pentru obţinerea acordului tuturor statelor membre. (Mediafax)
U.S. President Barack Obama will overhaul Washington’s approach to supporting Syrian rebel forces following this year’s deeply troubled launch of a U.S. military training program, Defense Secretary Ash Carter said on Friday. (Reuters)
Pe măsură ce luptele au încetat în estul Ucrainei, rebelii proruşi îşi analizează opţiunile: să aştepte reluarea conflictului, să se întoarcă la viaţa civilă sau chiar să se îndrepte spre războiul din Siria, informează agenţia AFP în pagina online, preluata de Gandul info.
Renunț să mai „amestec în salata de știri TV”, mă pregătesc să adaug câteva imagini și să o livrez „cât încă este caldă”.
                                                                                             
Ioan Iacob
KeseruP.S. Nu pot să renunț la un P.S. fotbalistic după meciul cu Finlanda. Cineva spunea, după ce a văzut meciul, că nu ne vom califica pentru Paris. Dacă se va adeveri, eu aș spune de pe acum că ar trebui să fim realiști și…economi; mai bine să facem economii rămânând acasă decât să cheltuim banii pentru a reveni de la Paris după primele meciuri. Nu pot să-mi explic nici acum de ce Claudiu Keșerü , aflat în careul adversarilor, s-a împiedicat în mingea trimisă lui. Unde ești tu, Gică Hagi?
Anunțuri