ActorulAlexandru Papadopoljoacărolul principalînlungmetrajulromânesc , ACASĂ LA TATA, un film nou, înregialui Andrei Cohn, apreciat de critici de specialitateși de public și care vaaveapremieraoficială la începutulluniinoiembrie.
Filmul „Acasă la tata” a avutavanpremieraînlunamai, când a rulatîndeschidereacelei de-a 19-a ediţii a FestivaluluiFilmului European (FFE)iarpremierainternațională a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de la Sarajevo(august 2015),undefilmul a fostselecționatîncompetiția officialășiundea fostfoarte bine primit de publicul exigent din capitalaBosniei.

Aflatînrolul principal, Alexandru Papadopoldăviațăpersonajului Robert, un tânărscriitor din București care treceprintr-o crizăși se întoarce, pentruscurttimp, însatul natal, la tatălluirămasvăduv. Ajunsacasă, îiîntâlneştepedoidintrefoştiicolegi de clasă – pePetrică – prietenulcelmai bun din copilărie, acumînsuratşi cu copii – şipe Paula – iubitalui din adolescenţă. Într-un timpfoartescurtrescrietoaterelaţiile: cu tatăllui, cu prietenulcelmai bun, cu prima iubire, cu tot ceînseamnătrecut.
“Robert…personajul din „Acasa la tată” esteunulfoarte complex.Spun astapentrucăîn 24 de ore el îsirevizuieștetoaterelatiile care păreaupânăatunci de neclintit. Este o probă de maturitateșiun bun motiv de introspecție. Cred căacestrol se poatetransformaîntr-unul „definitoriu” pentruoricecarieră… a oricărui actor… și m-am bucuratenormcând am fost ales eupentru a-l” întruchipa” pe Robert…
De asemenea, filmulesteunulexcelent, a fostfoarte bine primit de public la avanpremierăși e flatantsăfiipersonajul principal într-un film atât de bun și de bine lucrat!!!”,declară Alexandru Papadopol.

„Acasă la tata” reprezintădebutulregizoralînlungmetraj al regizorului Andrei Cohn și are la bază un scenariu de Mimi Brănescu.
“Am apelat la actoriipe care i-aţivăzutpentrucăscenariuleste o partiturăextrem de grea din punctul de vedere al actorilorşi cred că nu am fi avutnicioşansăsăducemfilmul la bun sfârşitfărăaceştiactori. Actorineprofesioniştiîncazulacestuiscenariu cred că nu era cazul”, a declarat Andrei Cohn.

Lungmetrajulesteprodus de Family Film. Giuliano Doman esteproducator, iar director de imagine, Andrei Butica.

De asemenea, Alexandru PapadopolesteactorulTeatrului Odeonundeestedistribuitîn 4 spectacole: Viză de Clown, de SavianaStănescu, înregialui Alexandru Mihail, spectacol care face parte din selecţiaoficială a FestivaluluiNaţional de Teatru de anulacesta, „Titanic vals” de Tudor Mușatescu, înregialui Alexandru Dabija, „Liniște! Sărut.Acțiune!” — oadaptare de Peter Kerekdupăfilmul „Living in Oblivion” șiîn”Treigenerații”, de Lucia Demetrius, regiaDinuCernescu.

Portret
Actorul Alexandru Papadopol s-a născut la 5 aprilie 1975 la Râmnicu-Vâlceași a absolvitLiceul „Ion Neculce” din București.
Înanul 1998 a absolvitFacultatea de Drept a UniversitățiiRomâno-Americaneși a fostadmis la UniversitateaNațională de ArtăTeatralășiCinematografică (UNATC), la secția de actoriepe care a absolvit-o în 2002, la clasa Prof. Dem Rădulescu. Întimpulfacultății a participat, de douăori consecutive, la secțiunea „Quinzane des Realizateurs” din cadrulfestivalului de Film de la Cannes.
În 2002 a luatPremiulpentruceamaibunăinterpretaremasculină, pentrurolurileTatăl din „Pejos” și Victor Puhov din „Audiția”, acordat de Catedra de Teatrologie.
Pemarile ecrane a jucatînfilmeprecum: „Marfa șiBanii” (2001); „Occident” (2002); „Love Building” (2013), ”Când se lasăsearapesteBucureștisau metabolism” (2013), ”Alt Love Building” (2015), “Bucureștinon stop”(2015).
A colaborat cu regizori de renumeprecum: Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Andrei Cohn, etc.
S-a facutremarcatșiînseriale de televiziune: „Căsătorie de probă” (2003) ”Numaiiubirea” (2004), „PăcateleEvei” (2005), „Daria, iubirea mea” (2006), „Războiulsexelor” (2007), „Regina” (2008), „Aniela” (2009), „Iubireșionoare” (2010), „Pariu cu viața” (2011-2012).
În 2001 a fostdistins cu premiulpentrucelmai bun actor pentrurolul Ovidiu din „Marfa șibanii”, regiaCristi Puiu la cea de-a 42-a ediție a Festivalului de Film de la Salonic,
Cu acelașirol a câștigat tot, în 2001, premiulpentruinterpretaremasculină, acordat de UniuneaCineaștilor din România (UCIN). De asemenea, a primitPremiulpentruinterpretaremasculinăacordat de UniuneaCineaștilor din România, în 2002, pentrurolul Luci din „Occident” înregia Cristian Mungiu.

Alexandru Papadopoleste actor al Teatrului Odeon undepoate fi văzutîn „Titanic vals” de Tudor Mușatescu, înregialui Alexandru Dabija (2013), „Viză de clown” de SavianaStănescu, înregialui Alexandru Mihail (2014) sau „Liniște! Sărut.Acțiune!” — oadaptare de Peter Kerekdupăfilmul „Living in Oblivion”, „Treigenerații”, de Lucia Demetrius, RegiaDinuCernescu.

Anunțuri