Tema orizontului 2020 în dezvoltarea României este pusă pe agenda publică de GRASP (Global Romanian Association of Students and Young Professionals) în cadrul unei conferințe care va avea loc între 30 octombrie și 1 noiembrie 2015, la Cluj-Napoca (Liberty Technology Park).
Evenimentulface parte din proiectulRomânia 2020, în cadrul căruia tinerii profesioniști din cadrul GRASP își propun să identifice și să demareze inițiative cu potențial concret pentru dezvoltarea României.
Tema de anul acesta esteImplicarea tinerilor în dezvoltarea României. Diversitate. Multiculturalitate. Transfer de cunoștințe. Se voraduce în discuțiemodul în care multiculturalitatea și diversitatea pot aduce beneficii României, precum șimodele și bunepractici în implementareaunor proiecte concrete, atât în țară, cât și în comunitățile de români din diaspora.

unnamed
Conferința de la Cluj va reuni membri GRASP, tineri profesioniști, antreprenori, experți și personalități din arii diverse de expertiză pentru a identificasoluții concrete și aplicabile prin dezbateri, ateliere de lucru și discuții. Vor participa, ca invitați,15-20 de specialiști din zona academică, mediul de business, ONG, sectorul public, precum și specialiști care dezvoltă politici de incluziune, promovând diversitatea și multiculturalitatea.
Evenimentul este un mix de prezentări, panel-uri și workshop-uri în care vor fi analizate inițiative cu potențial concret pentru dezvoltarea României. Prin abordarea propusă pentru ediția din acest an se vizeazăschimbarea opticii asupra diversității – văzută ca resursă, și nu ca problema – și conturarea unor direcții concrete pentru eforturile viitoare ale GRASP.
Înscrierile se fac până la data de 14 octombrie 2015, pe site-ul romania2020.mygrasp.org. În urma procesului de selecție, vor fi aleși peste 100 de tineri din România și din străinătate care să participe la conferință.
Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. Conferința organizată de GRASP este la a opta ediție și se desfășoară, în fiecare an, într-o locație diferită, edițiile trecute având loc la Copenhaga, Paris, Londra, Amsterdam, București, Boston și Budapesta.

GRASP – este o organizație non-profit, formată din studenți și tineri profesioniști români. În prezent, organizația are în componența sa peste 1,000 de membri asociați, din peste 15 țări și 17 proiecte în derulare. Misiunea GRASP este de a contribui activ la modernizarea și dezvoltarea României, prin implicare civică, politici publice și transfer de cunoștințe.

Reclame