Cea mai importantă competiție de dans sportiv din România a avut loc la Sibiu între 25 și 27 septembrie

Afis TGPTransylvanian Grand Prix a adus la Sibiu, între 25 și 27 decembrie, peste 1500 de sportivi din peste 25 de țări pentru cel mai important open de dans sportiv ce are loc anul acesta în România. Evenimentul a aut loc în Sala Transilvania, pe o suprafață de competiție de 24 x 16 metri.
Open-ul de dans sportiv de la Sibiu a fost structurat pe categorii de vârstă, plecând de la 6 ani până la echipele profesioniste care au performat în ultima parte a evenimentului. Prima dintre competiții a fost dedicată sportivilor care practică dansul sportiv ca hobby și celor ce corespund categoriilor de experiență E și D. A doua secțiune a competiției a fost dedicată tuturor categoriilor de vârstă, inclusiv seniorilor peste 65 de ani, cu statut semi-profesionist iar ultima categorie, World Open, dedicată echipelor profesioniste.
Pe lângă sportivii veniți la Sibiu din toată lumea, Transylvanian Grand Prix a adus peste 30 de arbitri și oficiali internaționali și peste 50 de arbitri și oficiali români, alături de președintele Federației Române de Dans Sportiv, dl. Vasile Gliga, care este și membru în prezidiul Federației Mondiale de Dans Sportiv. Toți acești oficiali ai dansului sportiv mondial au participat la un congres organizat de Federația Internațională.
Ultima zi a Transylvanian Grand Prix a adus publicului un super spectacol de dans sportiv. Pe ringul de dans din Sala Transilvania au dansat campionii mondiali de ShowDance, Roman Ciflicli și Mirona Gliga. Cuplul de dansatori a câștigat titlul suprem la campionatul ce a avut loc la Chengdu, în China.

TGP