Pentru prima dată în România: „NYC-MYC – From Bucharest to Manhattan” – spectacol de teatru/dans cu Paul Cosma-Cimpoieru

New York city – My city. Teatru non-verbal și dans, împletite genial și cu multă sensibilitate într-un „one-man show” semnat de actorul, dansatorul și coregraful Paul Cosma-Cimpoieru. „NYC-MYC – From Bucharest to Manhattan” este un spectacol prezentat în această primăvară la Institutul Cultural Român din New York, unde a fost primit cu ovații. Succesului de acolo i-a urmat o nouă reprezentație la Goethe Institut din Washington. Acum creatorul său aduce pentru prima dată spectacolul în România, la Conceptual Lab, mai bun, mai frumos, mai emoționant!

afisPrin acest spectacol complex de muzică și dans, Paul Cimpoieru explorează experiența unui imigrant român la New York. Actorul descoperă cum este să te trezești în orașul care nu doarme niciodată și face eforturi să se adapteze la acest ritm.

Data: 17 septembrie 2015
Ora: 19.00
Locație: Conceptual Lab, mixology of ideas – Bucuresti, Dionisie Lupu
Rezervări: contact@mixofideas.ro

„NYC-MYC – From Bucharest to Manhattan” face parte din programul de studio pe care o reprezintă bursa obținută de Paul Cosma-Cimpoieru, pe o durată de șase luni, la celebra școală de actorie americană Actor’s Studio.

Paul Cosma-Cimpoieru (dansator, coregraf și actor) s-a lansat în această carieră în 2004, în București, cu Compania de Teatru „Passe-Partout”, condusă de marele actor Dan Puric. De atunci, el a mers în turnee internațioanle și a dansat cu companii de prestigiu, cum ar fi Gigi Căciuleanu Dance Company, Teatrul Bulandra (București), Centrul Național al Dansului (București) și Teatrul Național București. Recent, Paul Cosma-Cimpoieru a creat coregrafia pentru premiata piesă de teatru non-verbal „Doi dintre noi”, în care a jucat alături de actrița și dansatoarea Ana Pepine. Acest spectacol a fost prezentat în mai multe orașe și țări importante din lume: Belgrad, New York, Rusia și India. Paul Cimpoieru și Ana Pepine au semnat și coregrafia Turneului Național Stradivarius 2012 – Obsesii, completând, prin metafore gestuale, sonatele pentru vioară ale compozitorului Eugène Ysaÿe. Actorul și-a completat cariera de succes în dans cu apariții în mai multe filme de scurt metraj și documentare, printre care „Life & Death of Harry Houdini” (2014) și „The Man and the Fish” (2013).

Paul Cosma-Cimpoieru a participat la mai multe festivaluri internaționale și a obținut premii importante:
– 2014 QuestFest (festival bianual ce se ține la Washington, DC)
– 2014 New York DUTF (Downtown Urban Theater Festival)
– 2010 – Medalia de Aur / Festivalul Internațional de Dramă, Serbia
– 2011 – Grand Prix / Festivalul Internațional al Teatrului Tânăr, Rusia
– 2012 – Premiul TVR Cultural / pentru „Theatre-verite”

Video: https://www.youtube.com/watch?v=aLx74g0pgZ8

Credit foto Paul Cimpoieru (cover): Bliss Photography

Anunțuri