Cel mai complex spectacol marca Lightwave Theatre Company, „Iubitafizica” după cartea scrisă de Iulian Tănase, va urca pe scena Festivalului „Plai” de la Timișoara pe data de 11 septembrie, ora 23:30 pe Scena Antagon.
Este un spectacol ambițios ce are la bază cartea cu același titlu, scrisă de Iulian Tănase – „Iubitafizica este știința iubirilor imaginare. Toate iubirile și iubitele imaginare sînt excepții ce se supun, în tăcere, iubitafizicii. Adevărul care contează pentru iubitafizică este cel inventat, adevărul închipuit, adevărul visat, adevărul din flori”.
Laboratorul de iubitafizică este locul prin care personajul principal își trece toate iubitele imaginare, analizându-le precum un om de știință pentru ca mai târziu să fie lovit de propriile frici. Spectatorul este ghidat prin labirintul iubitafizic de vocea autorului Iulian Tănase și de cei patru iubitafizicieni. Șapte păpuși în mărime naturală compun un spectacol multimedia demn de „limitele” imaginative ale unei lumi interioare.
• În 2014, a participat la festivaluri precum „Bucharest Fringe Festival”, „Festivalul Internațional al Teatrului de Animație” organizat de Teatrul Țăndărică, „Puppets Occupy Street” de la Craiova, „Vin’ la Teatru” Focșani, „Vama Sub Lumini de Oscar” la Vama Veche și a primit invitații să participe în țări precum Thailanda, Cehia, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Rusia și Spania.
• În 2015 a fost prezent la „25 de ore de teatru non-stop” de la Sibiu, „Izmir International Puppet Days” din Turcia și invitat la Festivalul Internațional „Pierrot” din Bulgaria.
Lightwave Theatre este o companie independentă de teatru vizual cu păpuși în mărime naturală si supra-dimensionate, în spectacole pentru oameni mari, ce s-a înființat în 2013 în jurul regizoarei Cristina Andreea Ion. Repertoriul include, până acum, două producții independente – „Reflection”, un spectacol non-verbal cu patru păpuși, și „Iubitafizica”, altele două aflându-se în lucru pentru a fi lansate în curând. În doar doi ani de activitate, compania a fost selectată de două ori să reprezinte România la World Puppet Carnival.

REGIA: Cristina Andreea Ion
TEXT: Iulian Tănase

DISTRIBUȚIA:
Cristina Andreea Ion
Petru Stratulat
George Sfîrăială
Daniel Burcea

Anunțuri