Interludii_Cornel_Brad_colajCu ocazia Festivalului International George Enescu, NeoGalateca gazduieste in perioada 30 august – 10 octombrie „Interludii”, o expozitie fotografica a artistului Cornel Brad, care ne introduce in culisele importantului eveniment cultural din anul 2013. Proiectul prezinta o selectie din cele peste 140 de imagini alb negru, dintre care 70 sunt portrete ale soliștilor, dirijorilor, instrumentiștilor și dansatorilor care au participat la festival.

Mari artisti precum Sir Neville Marriner, Murray Perahia, Antonio Pappano, Boris Berezovski, Ottavio Dantone, Semyon Bychkov, Katia & Marielle Labeque, Vladimir Jurowsky, Alexandra Dariescu, Maxim Vengerov, Amanda Forsyth, Angela Cheng, Pinchas Zukerman, Iosif Prunner, Fazil Say, Elisabeth Kulman, Anita Hartig și Ioan Hollender sunt, printre alții, portretizați în aceasta expozitie.

„Unul dintre momentele mele preferate ale fotografierii s-a petrecut într-o mica sala de tribunal transformata ad-hoc în vestiar si sala de repetitii pentru trioul Forsyth-Zuckerman-Cheng. E un triptic în care ei deconspira emotiile viitorului concert în reverberatiile Salii Pasilor Pierduti din Palatul de Justitie.  Din cele trei ore petrecute împreuna au ramas doua minute magice, asta pot vedea si pe ceasul încadrat în fotografii. Cea mai personala fotografie este un cadou pe care Evgheny Kissin mi l-a facut ascunzându-se în spatele degetelor cu care de obicei redescopera muzica si pe sine. E o fotografie prin care m-am regasit cumva si eu.” dezvaluie Cornel Brad.

Afis Interludii lrezFotografiile, realizate cu precădere în lumină cu intensitate redusă, traducand  vizual atmosfera și timpul muzical de atunci, se regasesc si in albumul, lansat la Galateca, in iulie 2014,  in colecția iglooart, editura Igloo Media.  Prin amplitudinea și ineditul listei de personalități portretizate, precum și prin spațiul și contextul în care a fost realizat,  catalogul este o premieră editorială în România.

Titlul „Interludii” relevă cititorului plasarea în timp a actului fotografic, în momentele de pauză dintre repetițiile și spectacolele artiștilor, în principal în culisele sălilor de spectacol. Expozitia se deschide duminica 30 august, ora 17:00.
Fotografiile, in serie limitata de 10 sau 20, pot fi achiziţionate de iubitorii de muzica si arta la NeoGalateca.

Cornel Brad trăiește în București. A lucrat ca librar, editor și manager de proiecte de protectia mediului, realizand in ultimii ani ca cele mai profunde pasiuni ale sale sunt fotografia, muzica și oamenii. Toate acestea au convers în 2013 prin accesul în culisele celei de-a 21-a ediții a Festivalului George Enescu.  Fotografiile sale au fost publicate în Adevarul, Aspen Idea, Decât O Revistă, Igloo, Observator Cultural, La Terasse și AgriPlus și se află în colecții particulare din Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Italia, România, Rusia și SUA.