Afis_Ziua Porților Deschise_Mălăiești_29.08.2015Primăria comunei Dumbrăvești, Antiquitas, Ministerul Culturii, Consiliul Judeţean Prahova, Muzeul Naţional de Istorie a României și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova anunţă organizarea Zilei Porţilor Deschise a sitului arheologic „Castrul și băile romane Mălăiești”, ediția a treia, în data de 29 august 2015, cu începere de la ora 1000.

Cu acest prilej vor fi prezentate şi principalele descoperiri arheologice realizate în castrul și băile romane din ultimii cinci ani. Prezentarea rezultatelor obţinute de cercetarea interdisciplinară a vestigiilor va fi dublată de cea a posibilelor aplicații de proiecte de finanțare care au în vedere valorificarea acestor vestigii în beneficiul public.

De asemenea, va fi organizată o masă rotundă în care vor fi prezentate problemele intervenite în gestionarea și administrarea monumentelor. Vor fi subliniate măsurile urgente care trebuie luate în vederea reglementării statului juridic al terenului pentru a se putea demara lucrările de conservare primară și restaurare.

Ziua Porţilor Deschise va constitui un nou prilej de întâlnire şi discuţii în care să se regăsească deopotrivă comunitatea locală, autorităţile publice, comunitatea ştiinţifică şi vizitatorii de toate vârstele.

Flyer_Ziua Porților Deschise_Mălăiești_29.08.2015De-a lungul întregii zile vor fi realizate ghidaje în castrul și băile romane, vor fi prezentate modalitățile de înregistrare a datelor: măsurători cu stația totală, desen arheologic, GPR, prelevarea și înregistrarea artefactelor.

De asemenea, vor fi realizate activități de divertisment precum jocuri romane pentru copii.

Program:

·         10:00 Ghidaj pe sit – băile romane și castru – activități cu copiii

·         11:00 Masă rotundă

·         12:00 Ghidaj pe sit – băile romane și castru – activități cu copiii

·         13:00 Prezentarea metodelor de lucru folosite de arheologi – tehnici de săpătură

·         14:00-18.00 Ghidaj pe sit – băile romane și castru

·         18:00 Discuții pe teme arheologice, foc de tabără

Anunțuri