29După mai mult de un mileniu de la marile incursiuni în sudul Europei, vikingii ajung pentru prima oară în #Transilvania, la Cetatea Râşnovului, ca să participe la #Festivalul de #Reconstituire #Istorică.

Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Trondheim Vikinglag (Norvegia) organizează la Râșnov a VI-a ediție a Festivalului de Reconstituire Istorică, în cadrul proiectului Reconstituirea Istorică – instrument de valorificare culturală şi dezvoltare durabilă a comunităţii locale.

Sub semnul multiperiodicității, ediția acestui an promovează #patrimoniul #cultural al zonei prin conceptul de #istorie vie, valorificând #meşteşugurile tradiţionale și reperele identitare ale comunităţii.

Alături de grupul de reconstituire istorică Living Rosenau vor fi prezenți 43 de reprezentanți ai grupurilor de #vikingi din Europa și SUA care vor recrea atmosfera diferitelor perioade istorice, punând accent pe autenticitatea vieții cotidiene în #cetate.

Pe parcursul celor patru zile, vizitatorii din Gradina Cetatii Rasnov vor putea interacționa cu istoria narativizată în epoci diferite, redescoperind meșteșuguri, rememorând evenimente, participând la jocuri, la ateliere și la prelegeri despre autenticitatea reconstituirilor istorice. Degustarea bucatelor tradiționale, muzica medievală și recrearea unor bătălii vor facilita dialogul publicului cu pasionații de istorie retrăită.

foto: Madalina Corina Diaconu

17 20 23 30 32 34 41 42 46 48

Anunțuri