responsabilitatea-impartasita-frunza-156561   “Omul este o ființă vie și trăiește din ce în ce mai mult înconjurat de neființă. Numai ciment, numai beton, numai sticlă, semafoare și gaze de eșapament. Noi ne-am izolat de viață și ne-am autoexilat în orașe.
      O întâmplare cu…durere de dinți m-a făcut să-l cunosc pe Dr. Mihai – Cătălin FRUNZĂ, medic stomatolog, specialist în chirurgie orală, doctor în medicină dentară. Căutând pe Internet numele său, am descoperit că este autorul unei cărți de reflecții filosofice intitulată “Responsabilitatea împărtășită”, publicată în 2010.
      George Best – Nicolae Dobrin”, “Viața și timpul”, “Lumea văzută ca o constantă” , “Secunda de lumină” , “Dumnezeu este iubire” sunt câteva din titlurile acestei cărți, care ne revelează un autor generous, sensibil și deschis la problematica ființei umane. Mihai-Cătălin Frunză nu este indiferent la soarta semenilor săi și, într-o convorbire telefonică (după ce îmi oferise un exemplar din cartea sa), a recunoscut că ar fi putut urma filosofia. Scriitura acestui autor este necomplicată, dar mereu pătrunsă de un înțeles mai profund, peremptoriu pentru dictonul latin sancta simplicitas.
   Într-o lume mercantilă un medic mai găsește TIMP să scruteze FIINȚA UMANĂ.
   Felicitări, domnule doctor Frunză, pentru cartea dumneavoastră scrisă cu înțelepciune, sensibilitate și generozitate. Ați fi avut posibilitatea  să vă deschideți oricând nu doar un cabinet stomatologic, ci și un cabinet de filosofie, unde pacienții poate mai puțin curajoși ar fi putut să învețe să-și controleze emoțiile dacă – la cabinetul de filosofie – ar fi învățat să-și trateze problematica extracțiilor dentare cu…stoicism.
                                                         Ioan Iacob
…………………………
*Frunză Mihai Cătălin, „ Responsabilitatea împărtășită” , Filipeștii de Târg: Antet XX Press, 2010
Anunțuri