afis dana 4mMuzeul de Artă Vasile Grigore-pictor și colecționar , Maria Rosetti nr.29
17 iunie-06 iulie 2015
Vernisaj: 17 iunie , ora 18:30
Curatori:
Mihaela Varga și Ana Maria Negoiță
Oscilator 6
Experiment abstract este a doua expoziție din seria Osciliator 6. Un discurs individualizat, diferit, extrem de personal la nivel plastic specific artistei prezentate: Daniela Zbarcea.
https://www.facebook.com/oscilator6

“Experiment abstract include o serie de lucrări a căror stilistică aparține în totalitate registrului estetic al gestualismului, stil atât de apropiat artistei, fiind de fapt maniera prin care aceasta își exprimă la nivel plastic trăirile.
Vorbim de un abstractionism subiectiv în care structurile grafice se suprapun peste planurile energice de culoare, accentual fiind pus pe interacțiunea spațiilor cromatice care conferă dinamism întregii arii picturale.
Ceea ce are relevanță în acest proces de creație este un tip fidel de înregistrare a tensiunii fizice, cognitive și emoționale a artistei, tensiune redată la nivel structural și cromatic pe pânză.
În lucrările semnate de Daniela Zbarcea nu este transpus ceea ce se vede, viziblul din apropiere, ci ceea ce simte artista, astfel realitatea se transformă din vizual în senzorial. Peisajul sau portretul gestualist devine în fapt o metamorfoză a unui conglomerat de simțiri, tensiuni fizice si emoționale ale artistei în raport cu modelul mental redat prin abstracții ritmice. “
Ana Maria Negoiță

Partener: DanaArtGallery.ro
Detalii pe :
http://www.muzeul-vasile-grigore.ro
https://www.facebook.com/oscilator6
http://www.danaartgallery.ro
http://www.danielazbarcea.weebly.com

Reclame