Am terminat aproape un ultim capitol la o lucrare importantă pentru mine. Este duminică, mă aflu în fața unui calculator și simt nevoia să trimit acest text …
La amiază am fost la un cimitir, Livia, soția mea, ar fi împlinit șaizeci de ani (dar a murit în 2006, la câțiva ani după o operație de cancer la sân). Am luat patru flori albe și le-am pus într-un vas cu apă pe lespedea de la Bellu. Am aprins și o lumânare. Mihai, fiul nostru, se va căsători în august cu Adriana. Va veni din Elveția, unde practică chirurgie, visul său… Cu siguranță că, dacă ar fi avut cum să fie în țară, ar fi fost pe 1 Iunie (de ziua Liviei) la cimitir, împreună cu Adriana.
Ce m-a impresionat enorm la Mihai este un fapt care… Dar nu îl voi comenta acum, cine știe, poate mai târziu.
Deocamdată plec de la cimitir, mă urc în metrou, undeva , într-un McDonald’s de la Unirii intru să iau ceva, văd o pereche de tineri, retrași la o masă, ea își ține picioarele pe pantalonii lui… Imi amintesc de Caragiale, dar nimeni nu se preocupă de educația tinerilor, aș spune că televiziunile se preocupă de NEEDUCAREA tinerilor, dar nu are rost să…

2
Este o zi de iunie cu multă căldură, ajung la un Internet Cafe și urmăresc agențiile de știri (un obicei rămas din vremea când eram redactor de știri externe la ROMPRES / agenția de știri redevenită AGERPRES/… Sunt câteva știri care doresc să le selectez pentru această „salată de știri pedntru bucureșteni”…
Cunoscutul André Rieu a susţinut un nou spectacol grandios în Bucureşti, în faţa Palatului Parlamentului. Celebrul violonist a oferit şi o declaraţie surprinzătoare: Steaua ar trebui să-şi ia antrenor olandez (Pro SPORT/ Mediafax)
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu, a doua favorită, a câștigat turneul ITF de la Marsilia, dotat cu premii în valoare totală de 100.000 dolari.

Duminică, în finala competiției, Niculescu, aflată pe locul 67 în ierarhia mondială, a trecut în două seturi, 6-2, 7-5, de franțuzoaica Pauline Parmentier, cap de serie nr.8. (Agerpres)

3
Summitul G7 începe astăzi în Germania cu o mulţime de probleme şi în interior şi în exterior. Localitatea unde se adună cei mai puternici oameni ai lumii are doar două mii de suflete şi în jurul ei au fost trimişi de 10 ori mai mulţi poliţişti, de teama protestatarilor. Un prim asalt a fost respins în această dimineaţă, la câteva ore după sosirea lui Barack Obama.

FOTO Twitter
Preşedintele Barack Obama a fost întâmpinat de cancelarul Angela Merkel la intrarea în Castelul Elmau, unde se desfăşoară summitul G7. Liderul american a fost salutat de zeci de localnici din Bavaria, îmbrăcaţi în costume populare, iar o fanfară a cântat în onoarea lui. Obama a fost încântat şi de muzică şi de costume. (Digi 24 HD )

„Ziua Părinţilor de Îngeri”, singurul eveniment din România şi cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecaţi dintre noi. Aflat la a opta ediţie, evenimentul se va desfăşura simultan în 19 oraşe din România, Anglia, Franța și Germania. Părinţii, apropiaţii acestora şi susţinătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate oraşele, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire – ora 17:30. La Bucureşti, imediat după lansarea baloanelor, trupa de teatru „Victoria Art” susţine piesa de teatru „Drum în jos cu înger”, după Oleg Bogaie (Rador)
Apropo de teatru…Imi amintesc mereu reclama cu vopseaua care seamănă cu semințele de dovleac…Și apoi avertismentul (pe care l-aș prelucra un pic) : “Ușor cu dovleacul (politic) pe scări ! Că rămâne fără semințe !”
Și în București este o zi foarte caldă…și o ediție internaționala de teatru pe străzi…
Ioan Iacob

Reclame