Tenorul spaniol José Carreras vine in Romania pe data de 26 noiembrie 2015. Acesta va sustine la Romexpo un spectacol inedit, alaturi de cea mai mare orchestra simfonica din Europa.
Jose+Carreras+Jose+Carreras+Concert+Munich+2GhFfJ3wX9rlJosé Carreras este unul dintre cei mai proeminenti cantareti de opera ai generatiei sale, facandu-se absolut remarcabil mai ales in operele scrise de Verdi si Puccini. Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe diferite scene muzicale ale lumii. Acesta a inceput sa cante la varsta de 8 ani, cand a interpretat cunoscuta arie din „Rigoletteo“, de Verdi, „La donna è mobile“, piesa care va ramane una dintre favoritele repertoriului sau. Dupa studii la Conservatorul de Muzica din Barcelona, a debutat in 1970, cu rolul Flavio din „Norma“ de Bellini, cu Montserrat Caballé in rolul principal. Remarcat, a fost invitat de celebra soprana sa cante in „Lucrezia Borgia“, de Donizetti, primind primul sau rol principal – Gennaro. Si tot alaturi de ea, a cantat pentru prima data la Londra, in „Maria Stuarda“, de Donizetti, si apoi in alte 15 productii.
Consacrarea internationala a venit repede, fiind invitat pe multe dintre principalele scene lirice ale lumii. De-a lungul carierei, a aparut in 60 de roluri importante, printre care „Nabucco”, de Giuseppe Verdi, „Faust”, de Charles Gounod, Edgardo di Ravenswood, din „Lucia di Lammermoor”, de Donizetti, Oronte, in „I Lombardi”, Alfredo Germont, in „La Traviata“, de Giuseppe Verdi, Maurizio din „Adriana Lecouvreur“, de Francesco Cilèa, Rodolfo din „Luisa Miller”, de Verdi, Faust din „Mefistofele”, de Arrigo Boito, Rodolfo din „La Bohème”, de Giacomo Puccini, Riccardo din „Bal mascat”, Don Carlos din opera omonima a lui Verdi, Nemorino, din „Elisir d’amore”, de Gaetano Donizetti, Mario Cavaradossi din „Tosca”, de Giacomo Puccini etc.
In culmea gloriei, in 1987, a fost diagnosticat cu leucemie intr-o forma grava, medicii considerand ca are numai o sansa din zece de a supravietui. Si-a revenit miraculos, dupa o lupta acerba cu boala, care i-a intrerupt cariera timp de un an. Dupa revenirea spectaculoasa, a fondat „José Carreras International Leukaemia Foundation”, careia i-a consacrat anual concerte caritabile. Din 1995, galele live de la televiziunea din Leipzig au adus donatii de peste 70 de milioane de euro.
Anunțuri