Balustrada celebrului pod al Artelor din Paris, a cedat! Miile de lacăte agăţate acolo ca simbol al dragosteri, au fost prea grele. Podul Artelor e primul pod din oţel construit în Franţa şi datează din 1804.

ParisPeste un milion de lacăte, cu o greutate de 45 de tone, vor fi îndepărtate de pe grilajele podului. Altfel, acesta se poate dărâma, susţin oficialii.

În ultimii şase ani, Podul Artelor din Paris este locul în care îndrăgostiţii trebuie să facă tot posibilul să ajungă, dacă doresc să aibă noroc în dragoste şi să rămână alături de jumătatea lor până la sfârşitul vieţii.

Ca urmare a acestei noi tradiţii, pe grilajele podului s-au strâns mii de lacăte, de la un capăt la altul al punţii lungi de 155 de metri care leagă Palatul Luvru de sediul Academiei Franceze. Acum, o porţiune de aproape trei metri din grilaj s-a prăbuşit şi ca urmare poliţia a evacuat podul până la remedierea problemei.

Departe de mine să-i stigmatizez pe îndrăgostiţii din capitală sau pe iubitorii acestui obicei, dar dacă nu facem nimic în această privinţă, vor apărea şi alte probleme în viitor”, a spus primarul Arondismentului 6 din Paris, Jean-Pierre Lecocq.

citeste mai departe

Reclame