Pornind de la un obiect unicat al muzeului, ceasul cu rotație inversă fabricat de Casa Collin din Paris, expoziţia permanentă este o călătorie începută în prezent și se îndreaptă spre trecut, pentru a ne amintii de părinții, de bunicii noștrii, de copiii care am fost și mai ales, de ceea ce ne scapă pe măsură ce ne îndepărtăm foarte mult de timpul nostru trăit.

11263043_714792478630451_165096682358095139_nAceastă călătorie în trecut este segmentată în aşa fel încât fiecare spațiu să reprezinte o perioadă istorică de referinţă din evoluţia oraşului şi a evenimentelor

care s-au petrecut pe teritoriul acestuia. Să fie atât o posibilitate de retragere în trecut dar, în același timp, să se păstreze și opțiunea de întoarcere în prezent.

«Timpul orașului» este o parte din povestea fiecăruia dintre noi. Și această poveste vă așteaptă într-o călătorie inversă pentru înțelegerea timpului trăit în vârstele orașului. Expoziția este deschisă la Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București (Blv.Ion I.C.Brătianu nr.2) începând cu 15 mai 2015.

Timpul, nu are a face cât îl trăiești ci cum îl folosești pentru călătoriile tale în viață. Oamenii și locurile sunt doar pretexte pentru a te descoperi. Întâmplările sunt doar mărturisiri în mișcare ale gîndurilor tale pentru a te reinventa. Și dacă, din toate acestea se naște în final o poveste este semn că timpul tău își pierde răbdarea.

Ceea ce ne dorim să se înţeleagă prin această călătorie inversă, din acest diferit de a înțelege istoria, este faptul că fiecare dintre noi este parte din ea. Istoria poate fi schimbată prin propriul nostru proiect de viață iar această schimbare o dăruim celor care o vor trăi la rândul lor peste o generație.

Expoziția «Timpul orașului» va fi inaugurată în ziua de 15 mai 2015, orele 19.00

Dr.Adrian Majuru

unnamed

Anunțuri