Prezentare cărţii „Rădăcinile Inimi” scrisă de Liliana Tarozzi von Kertay,  sâmbata 30 mai la ora 18.00 la noua Librărie Cărtureşti din centrul vechi al capitalei.

Cartea descrie „epopeea” vieţii Lilianei Tarozzi von Kertay petrecute în timpul „Cortinei de fier”, in România.

copac-cu-radaciniTotul începe la Bologna, în zorii celui de-al Doilea Război Mondial şi se desfăşoară timp de 17 ani trăiţi sub regimul comunist, terminându-se cu o tulburătoare reîntoarcere în Italia, în urma multor „peripeţii” şi întâlniri care au lăsat semne de neuitat în viaţa bunicii mele şi a fiicelor sale.

Ceea ce transpare din paginile cărţii este chipul unei femei puternice, căreia nu i-a fost frică să lupte împotriva unui destin înverşunat şi care, până la urmă, câştigă în ciuda tuturor piedicilor.

Înfruntând multe suferinţe şi compromisuri, autoarea ajunge chiar să accepte „înrolarea” în liniile Securităţii. Dar poate chiar din această cauză – gustul mult visatei libertăţi – va fi mult mai intens şi îmbătător.

Cartea este în acelaşi timp un „concentrat” dramatic de poveşti care balansează între  dragoste şi ură, dar poate fi şi un thriller care se desfăşoară în atmosfera Războiului Rece şi care te face să simţi cum se trăia dincolo de „zidul de fier”.

Anunțuri