Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge din nou la București anul acesta, începând cu data de 8 mai. Expoziția, organizată de Fundația Eidos, va fi deschisă pentru public în intervalul 8 – 29 mai 2015, în Piața Universității din București.

Expoziția de la București face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, care călătorește în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de locații din peste 45 de țări – și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Expoziția WPP este o inițiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, și activează ca organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Activitatea Fundației este dedicată stabilirii standardelor ridicate în fotojurnalism și fotografie documentară la nivel mondial.

Competiția a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. În 2015, concursul a atras 5.692 de participanți din 131 de țări, care au înscris 97.912 de fotografii.

wppÎn 2012, expoziția a fost readusă pentru prima dată la București, după 18 ani de absență, prin eforturile Fundației Eidos, care organizează expoziția și anul acesta.

Expoziția va fi deschisa zilnic intre orele:
Luni – Joi: 11:00 – 21:00
Vineri: 11:00 – 22:00
Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 22:00

Mai multe detalii, precum și lista completă a câștigătorilor, poate fi consultată pe site-ul oficial al expozitiei www.worldpressphoto.org

Expoziția este organizată în parteneriat cu Ministerul Afacerilor de Externe și Primăria Municipiului București.

Parteneri media:
Știrile PRO TV, Evenimentul Zilei, National Geographic Romania, Cosmopolitan, Beau Monde, Marie Claire, Esquire Special, Tango, RFI Romania, Pagina de Media, 9am, Agenda Liternet, Modernism, Mark Media, Ad Hugger, Artline.ro, IQool, Redactia4fun, Revista LZR, Teen Press, Veiozaarte.ro, vernisaj.ro, vinsieu.ro, urbo.ro și radardemedia.ro