logoArhitectul Attila Kim defineste Garajul Ciclop ca fiind ‘un reper arhitectural discret al Bucureștiului’. Cladirea ce va gazdui Art Safari 2015, in perioada 13-17 mai, este prima parcare supraetajata din Bucuresti, fiind ridicata in secolul trecut, in prima jumatate a anilor ’30.

Art Safari este primul pavilion profesional și public de artă, destinat deopotrivă artei de patrimoniu şi artei contemporane din România, ce va reuni peste 100 de galerii şi dealeri de artă, dar și muzee și institute culturale, atât din ţară, cât şi din afara ţării. Se vor expune de la lucrări de pictură și sculptură, la bijuterie, design şi obiecte de colecţie.

Art Safari București 2015 va expune o panoramă a artei româneşti de patrimoniu şi contemporană, alături de o selecţie de artişti reprezentaţi de galerii internaţionale din Estul și Vestul Europei. Selecţia va cuprinde în jur de 50 de galerii şi instituţii culturale care vor prezenta operele a peste 300 de artişti.

Cele două secțiuni, astfel oferă o colecție vastă de lucrări, inclusiv acelea ale artiștilor consacrați sau debutanți, împreună cu o serie de expoziții tematice organizate în parteneriat cu muzeele și instituțiile culturale din România.

SECȚIUNEA PRINCIPALĂ:

Artă contemporană

Galeriile de artă contemporană, atât cele din România cât și cele internaționale vor reprezenta focusul ediției din anul acesta, alături de spațiile independente axate pe promovarea artiștilor consacrați, dar și a artiștilor la început de drum.

SECȚIUNI SECUNDARE:

Arta modernă

Expozițiile muzeelor românești se vor concentra fie pe o perioadă anume, fie pe o tematică, cum ar fi Avangarda, Maeștrii Români Moderni și Social Realismul, iar instituțiile culturale vor aduce în atenția publicului programale lor create pentru a promova și susține arta.

Art Business

Această secțiune este dedicată companiilor ce furnizează servicii și produse specifice celor ce activează în piața de artă.

Art Dialogue

Art Dialogue reprezintă o platformă de dezbatere și interacțiune, unde aveți ocazia să intrați în dialog cu artişti, galerişti, istorici de artă, curatori, directori de muzee, editori şi colecţionari din ţară şi din străinătate. Tratăm subiecte legate de colecționarea și expunerea artei, înţelegerea artei din perspectivă istorică, geografică şi socială, precum şi actualele provocări ale artei contemporane, abordate sub forma unor discuţii, lansări de carte, interviuri și performance-uri.

Anunțuri