logo mignonTeatrul Mignon prezintă luni, 27 aprilie, Premiera spectacolului „4m2” (4 metri pătrați), text și regie Catinca Drăgănescu și Ioana Petre.
4m2 (patru metri pătrați) este o comedie gri, povestea unei comunități de cartier care luptă pentru salvarea de la retrocedare a ultimilor patru metri pătrați de spațiu verde din tot cartierul. Puse față-n față cu mecanismul birocratic, personajele își dau seama că au devenit simple merionete ale sistemului aflate într-un labirint absurd al hățișului instituțional românesc.

Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu CeRe (Centrul de Resurse pentru participare publică) și rezultat în urma documentării experiențelor grupurilor de inițiativă civică din cartiere. Își propune să aducă în atenția publicului nevoia reclădirii conștiinței civice în rândul cetățenilor. CeRe este o organizaţie neguvernamentală a cărei misiune este de a acţiona pentru ca deciziile publice să răspundă nevoilor şi dorinţelor actorilor sociali și a fost înfiinţată în anul 2006 cu numeroase proiecte aflate acum în derulare.

Platforma de Teatru Social Mignon este un proiect care își propune să documenteze și să dezbată prin intermediul unor spectacole de teatru, teme provenite din investigarea experiențelor socio-politice ale diverselor comunități simptomatice pentru societatea contemporană.

Teatrul Mignon se află pe Str. Hristo Botev nr. 1 (lângă Piata Rosetti)
patrumetripatrati1DISTRIBUȚIA:
Mirela Gorea, Ana Ioana Macaria, Profira Serafim, Ana Covalciuc, Silvana Negruțiu, Alexandru Fifea
COSTUME:
Doina Pop
MIȘCARE SCENICĂ:
Mihaela Culda
VIDEO:
Ana Constantinescu
TEXT ȘI REGIE:
Catinca Drăgănescu și Ioana Petre

Catinca Drăgănescu este regizor şi dramaturg, textele sale fiind montate atât în teatrul de stat, cât şi în cel independent. Spectacolul realizat pe cel mai cunoscut text al său, “doncrybaby”, un performance de Eugen Jebeleanu de la Teatrul Luni de la Green Hours, a fost invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din 2013 şi Festivalul Dramaturgiei Contemporane de la Timişoara din 2014, textul a fost tradus și publicat în limba germană. Începând din 2012, a creat o platformă de lucru numită “România sub lupă” sub care a dezvoltat deja cinci spectacole despre realitatea românească din zilele noastre. În prezent, este doctorand UNATC şi asistent universitar, iar anul trecut a studiat printr-o bursă Erasmus trei luni la Academia Athanor condusă de David Esrig din Germania. În urma acestui stagiu a rezultat un spectacol pe textul “Cameristele” de Jean Genet, ce va putea fi văzut în curând la Sala Laborator a Teatrului Bulandra. Tema doctoratului său este “Lucian Pintilie – Antimodelul ca model”.

patrumetripatrati2Ioana Petre este absolventă UNATC, secția regie de teatru. A participat in 2012 la ateliere de teatru comunitar și artă activă organizate de asocciația O2G. Printre iniţiativele sale se numără: Act1Book1 – proiect care viza realizarea unor „trailere teatrale” pentru cărți nou apărute, STAGIUNEA DE CLUB – o platformă de one-man showuri jucate în spații neconvenționale pentru care a scris și regizat spectacolul „Fără Cap” – după o idee de Truman Capote câștigător în 2011 al “Premiului pentru Profesionalism” în festivalul Diagnoze – Existence din Letonia. A participat la Tanga Project Refresh, proiect de dezvoltare a unor piese scurte pe teme sociale. Spectacole în regie proprie: „Dumnezeu iubește” la Teatrul Bulandra în cadrul proiectului Laboratorul de Noapte, „Dragonul de aur”, spectacol premiat cu Premiul Special al Juriului în Gala UNATC. A lucrat ca asistent de regie la Vera Nemirova, Graham Vick și la Andrei Șerban.
Prețul biletului: 30 lei
Spectacolul va începe la ora 19:30
Rezervări la numerele de telefon: 0726.243.907 și 0722.537.604 precum și printr-un email trimis la: contact@teatrulmignon.ro.