afisCu deosebită plăcere vă invităm sâmbătă, 18 aprilie începând cu ora 20 la “Cântec, joc și voie bună” un adevărat recital al cântecului și dansului popular românesc. Soliști de renume din noua generație a purtătorilor de tradiții autentice, Vladuța Lupău, Alexandru Brădățan, Oana Tomoiagă și Șerban Horj ne vor purta prin marile zone folclorice ale României. Alături de ei va fi și grupul de dansatori “Bucovina” din Atlanta. Evenimentul va avea loc în “Patriot Hall” (330 Center Street North, Vienna, Virginia).

Vlăduța Lupău reprezintă o zonă plină de istorie și de frumos, mai exact Valea Barcăului din județul Salaj, o zonă care face legătura cu județele Bihor, Cluj, Satu-Mare și Maramureș. Vlăduța a început să cânte de la frageda vârstă de 4 ani iar de la 16 ani a început drumul serios al folclorului odată cu participarea la cele mai importante concursuri din țară. Cariera ei muzicală a fost încununată cu multe succese inclusiv premiul 1 la Rapsodia Românească și Maria Lătărețu, marele premiu Maria Tănase, și marele premiu și Miss Folclor la Antena 1. De curând și-a lansat primului album muzical “Cânt de dragu inimii” care conține piese din zona Sălajului. Vlăduța este membră a Ansamblului “Icoane” al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj precum și a Ansamblului studențesc “Mărțișorul” condus de maestrul Dumitru Fărcaș.

Alexandru Brădățan vine din dulcea şi frumoasa Bucovină, de la Gura Humorului, Suceava loc încărcat cu tradiții, obiceiuri, dar şi spiritualitate! Laureat la numeroase festivaluri de gen cu trofee şi premii întâi dintre care amintim Trofeul Festivalului Mamaia 2008 şi premiul 1 la concursul Moștenitorii – Tezaur Folcloric alături de regretata Mărioara Murărescu!

Oana Tomoioagă și Șerban Horj formează un cuplu muzical care reprezintă esența cântecului autentic maramureșan. Oana, originară din comuna Moisei județul Maramureș, este absolventă a prestigiosului Colegiu național de muzică “Dinu Lipatti” din București. S-a făcut remarcată chiar cu albumul ei de debut “Horincuță de cireșe” care reflectă seriozitatea și pasiunea ei pentru cântecul maramureșan. Oana este câștigătoare multor festivaluri de folclor printre care “Marile premii” la festivalul “Felicia Fărcaș” din Țebea și al concursului “Moștenitorii” din cadrul Tezaurului Folcloric de la TVR. Oana și Șerban sunt colaboratori ai multor ansambluri și orchestre profesioniste cum ar fi “Cindrelul-Junii Sibiului,” “Ciocârlia,” orchestrele “Radio România,” și “Lăutarii din Chișinău” condusă de maestrul Nicolae Botgros. Șerban un violonist (ceteraș) de excepție, a cucerit alături de Oana publicul iubitor de muzică populară autentică și sunt bine cunoscuți în România datorită numeroaselor apariții în emisiuni de folcor.

Domnul Garofaș Milici a pus bazele grupului folcloric “Bucovina” în 2011 când alături de soția sa Irina Milici și împreună cu Iulia Babici, Ovidiu Babici, Mihaela Smole, Cătălin și Daniela Tudorache, Melania Buturcă-Florescu și Dănuț Buturcă-Florescu a vrut să facă cunoscut publicului american și comunităților românești din SUA dansul, tradițiile și folclorul autentic românesc. Garofaș și Irina și-au început lunga lor carieră de dansatori profesioniști alături de ansamblul “Ciprian Porumbescu” din Suceava iar Ovidiu și Iulia au activat ca parte din “Arcanul,” ansamblul Universității din Suceava. Repertoriul grupului include atât dansuri tradiționale din mai toate zonele etnografice ale României: Bucovina, Maramureș, Ardeal, Banat, Oltenia, Basarabia, etc. cât și dansuri și ritualuri de nuntă, de Crăciun și de Anul Nou. În cei patru ani de existență, grupul Bucovina a fost invitat să participe la festivaluri românești din Atlanta, Jacksonville, Hollywood, FL, Detroit și Washington, DC și să reprezinte România la festivalurile internaționale de folclor din Spartanburg, SC și Atlanta, GA.

Un număr limitat de bilete promoționale vor fi oferite la prețul de $25 de persoană. Până la data de 3 aprilie biletele vor fi $30 de persoană iar după această dată, $35 de persoană. Copii sub 12 ani au intrarea gratuită cu bilet rezervat înainte sau $10 fără rezervare sau în ziua evenimentului. Parcare gratuită. Cash bar. Bitelete pot fi cumpărate on line la: https://traditionalromanian.eventbrite.com/

Vă așteptăm așadar să petrecem împreună! Veniți îmbrăcați în costume populare românești!

Anunțuri