Personajele feminine ibseniene iau cu asalt scena românească
PrintProiectul ”Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist în teatrul din România și Estul Europei” a intrat în cea de a doua fază. Trei noi producții bazate pe opera lui Henrik Ibsen vor ieși la public până la sfârșitul anului, toate fiind create de regizoare și având distribuții exclusiv feminine.
kickstart un dusman al poporuluiVineri, 27 martie, de Ziua Internațională a Teatrului, actrițele și regizoarele implicate în proiectul Surorile Heddei au avut o întâlnire informală pentru kick-startul fazei a doua, aceea de producție. După Castingul Național Ibsen care a avut loc în noiembrie 2014 și la care au participat peste 80 de actrițe din toată țara, interpretele alese pentru distribuția celor trei viitoare spectacole Ibsen s-au cunoscut și au aflat detaliile de desfășurare a fazei următoare. Într-o atmosferă tonică, distribuțiile celor trei spectacole și regizoarele spectacolelor au avut câte o primă întâlnire de lucru pentru familiarizarea cu conceptele inovatoare ce stau la baza viitoarelor producții.
kickstart ibsen incCele trei spectacole ce vor fi montate în acest an sunt, în ordinea începerii repetițiilor: Ibsen Incorporated, concept și regie Catinca Drăgănescu, cu Ada Lupu, Ruxandra Maniu, Elena Popa, Dana Voicu, Antoaneta Zaharia (Teatrul de Comedie, Sala Nouă, aprilie/mai); Eu, o casă de păpuși, concept și regie Carmen Lidia Vidu, cu Aura Călărașu și soprana Cătălina Antal (Teatrul Odeon mai/iunie); Un dușman al poporului, concept și regie Ioana Păun, cu Cătălina Bălălău, Emilia Dobrin, Ioana Flora, Ilinca Manolache și Mihaela Rădescu (Teatrul Foarte Mic, august/septembrie/octombrie).
Spectacolele sunt coproduse de către Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), cu susținerea grantului Ibsen Scholarship, alături de Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon și Teatrul Mic, în ale căror repertorii vor putea fi văzute aceste noi producții.
(Atașat – fotografii de la evenimentul de lansare, credit foto – Maria Drăghici)

Anunțuri