DSCF5195-copy„Pentru fiecare persoană sportul este un prilej de îmbunătăţire a felului său de a fi.” – Pierre de Coubertin, inițiatorul Jocurilor Olimpice Moderne

Scop
Dezvoltarea unei atitudini constructive față de sport și crearea și dezvoltarea spiritului comunitar în Cartierul Costeasca (periferia sectorului 1).

Asociația CORPOREANIMA va organiza pe 25 aprilie, în cartierul Costeasca, pe strada Amintirii, orele 8.30 – 13.30 “Jocurile Cartierului”, ediția a V a. Primele ediții au avut un impact deosebit în rândul copiilor și cetățenilor. (http://www.corporeanima.ro/jocurile-cartierului-editia-a-iii-a-1-iunie-2012/ ). Este un eveniment unic în România, singurul eveniment de cartier de acest fel. Deși este un eveniment de cartier, nivelul la care este organizat este unul premium, astfel încât copiii să beneficieze de o experiență de învățare memorabilă.
DSCF5161-copy2-1024x768Obiective
– Crearea unei culturi a sportului în cartier
– Stimularea copiilor să facă diverse sporturi
– Identificarea copiilor cu potențial sportiv
– Crearea unei mentalități constructive în rândul copiilor
– Stimulare spiritului comunitar în rândul adulților și copiilor
– Oferirea unui (cadou) experiențe sportive de neuitat
Programul evenimentului cuprinde următoarele activități:
1. “Crosul cartierului” pentru copii 4-14 ani , organizat pe categorii de vârstă și sex
2. Activități sportive: badminton, volei, șah, tenis de masă, mini-handbal, mini-fotbal, rugby tag, cros
1. “Crosul cartierului” va avea 12 categorii:
+4-6 ani (fete; baieti) – 300 metri
+6-8 ani (fete; baieti) – 700 metri
+8-10 ani(fete; baieti) – 700 metri
+10-12 ani (fete; baieti) – 700 metri
+12-14 ani (fete; baieti) – 800 metri
La începutul cursei vom avea Marșul Bebelușilor, unde copii de 0-3 ani, unii în cărucioare, vor merge cu părinții într-o cursă necompetitivă.
La sfârșitul curselor toți cetățenii, copii și adulți vor participa la Marșul Cartierului.
2. Activitățile sportive vor avea loc pe strada Amintirii și pe terenurile de sport ale școlii 182. Activitățile se vor baza pe urmatoarele sporturi: baschet, mini-fotbal, rugby tag (fără contact), badminton, volei, mini handbal). La activitățile sportive vor participa și părinții copiilor. Pentru restricționarea accesului pe strada Amintirii se vor lua toate aprobările legale de la Primăria Generală, Brigada de Poliție Rutieră, Administrația Domeniului Public sector 1. Siguranța și protecția participanților va fi asigurată de Poliția Comunitară și cel puțin o salvare.
În cadrul evenimentului vor mai avea numere muzicale formația de muzică și trupa de percuție a cartierului Costească, formată din copii cu vârste de 7-14 ani. Vom invita la acest eveniment foști sportivi de performață, care-i vor motiva pe copii să facă sport. Estimăm că vom avea imagini pe cel puțin un post de televiziune și o transmisiune în direct pe radio.
medaliiProgramul pentru acest eveniment este următorul:
– 8.30-10.00 Înscriere cros + Activități sportive: badminton, volei, șah, tenis de masă, mini-handbal, mini-fotbal, rugby tag, cros
– 10.00 – 11.00 Crosul Cartierului (10 categorii pentru copii de 4-14 ani)
– 10.30 – 11.20 Spectacol susținut de copiii instrumentiști din cartier (Odă bucuriei – formația de muzică clasică, recitaluri de pian, chitară și xilofon, număr de percuție cu Trupa Corporeanima)
– 11.20 – 12.00 Festivitatea de premiere
– 10.30 – 13.00 Activități sportive: badminton, volei, șah, tenis de masă, mini-handbal, mini-fotbal, rugby tag, cros
– 13.00 – 13.30 Închiderea evenimentului
Pentru acest eveniment estimăm prezența a 250 de copii și 150 de adulți. Fiecare copil va primi un tricou special pentru sport,diplomă de participare, medalie și o carte. Primii trei clasați de la fiecare probă vor primi câte un premiu, constând în cărți (30 de premii). Toți copiii vor participa la tombolă cu materiale sportive și educative.
Parteneri: Școala Alexandru Costescu, Federația Română de Rugby, Federația Română de Handbal, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

http://www.corporeanima.ro