444Începând cu luna mai turiştii pot pătrunde în Dino Park unde pot admira 45 de dinozauri în mărime naturală. Parcul este situat în pădure într-un decor superb lângă Cetatea Râşnov.

Parcul cu dinozauri se întinde pe 1,4 hectare. Aici pot fi admiraţi 45 de dinozauri în mărime naturală, aşezaţi în ordinea evoluţiei lor în preistorie. Parcul cu dinozauri de la Râşnov este situat în pădure, pe drumul care duce spre Cetatea Râşnov, obiectivul turistic nr 1 al oraşului.

DinoparkDinozaurii au dimensiuni impresionate, între 8 şi 24 de metri lungime şi 2 şi 20 de metri înălţime. Sunt confecţionaţi din fibră de sticlă. Intrarea în parc este şi ea una spectaculoasă, în ton cu tematica parcului, fiind o gură de dinozaur. Investitorii români au colaborat cu specialişti germani pentru ca parcul de la Râşnov să fie autentic. Astel de parcuri cu dinozauri se mai găsesc în Austria şi Germania, anunta adevarul.ro

646x4041Compania care a amenjat parcul, HCL Sfântu Gheorghe, a dat o bătălie mare pentru a obţine finanţare europeană pentru acest proiect unic în România şi Europa de Est. Uniunea Europeană avea finanţare pentru un singur proiect în această zonă (Europa de Est), iar România s-a luptat cu Ungaria pentru a obţine banii. Finanţarea de 4,5 milioane de euro a fost câştigată de ţara noastră pentru că Râşnovul este staţiune de interes naţional, iar cetatea din localitate atrage peste 300.000 de turişti pe an. Pentru Europa de Sud, o finanţare similară a fost obţinută de Croaţia.

http://brasovromania.net

Anunțuri