276901_articolO casă din Arad a fost vândută, în premieră, exclusiv într-o monedă digitală. Tranzacția a fost supervizată de un cabinet notarial din Arad, iar în contract imobilul a fost evaluat la 19.244 euro. Conform aceluiași contract, instrumentul de plată a fost moneda digitală descentralizată. Prețul în euro a fost, astfel, convertit în moneda digitală, reprezentând 55.000 de Mcoin.

Vânzătorul este Gelu Roman, un om de afaceri din Arad, care spune că a ales această metodă de plată întrucât consideră că Mcoin reprezintă moneda viitorului.

La acest moment este prima vânzare online pe Mcoin, moneda virtuală, la nivel global, și am primit mai multe oferte pentru această casă, dar cea mai interesantă mi s-a părut aceasta în moneda virtuală. Vă spun și de ce: pentru că are un potențial foarte mare de creștere această Mcoin, ținând cont de faptul că la două luni și jumătate de la lansare, de la 0,1 eurocenți a ajuns la 0,50 eurocenți și în viitorul apropiat, mai devreme sau mai târziu, va avea o valoare în euro cu două cifre. Eu văd lucrul acesta în mai puțin de un an de zile.

mcoin-pow-680x365Omul de afaceri arădean spune că poate tranzacționa banii virtuali pe platforma online unde îi poate transforma în euro.

La rândul său, cumpărătorul este un tânăr de 25 de ani care lucrează în mediul online și este plătit și în bani virtuali. Tânărul Matei Danci mărturisește că aceasta este prima tranzacție la nivel global, iar banii pot fi schimbați pe o platformă specială de tranzacționare.

Notarul care a parafat contractul spune că este vorba despre un caz inedit. În contract prețul a fost prevăzut în euro pentru că legea prevede că aceasta trebuie exprimat în bani, iar modul de plată prevăzut a fost prin Mcoin.

coinstransCumpărătorul și vânzătorul au plătit taxele aferente cu bani reali, la o valoare raportată la suma în euro.

Casa vândută în moneda virtuală are 90 de mp costruiţi şi 180 mp de teren, fiind amplasată într-un cartier rezidenţial din Arad.

radiotimisoara.ro