cantacuzino_mediumPe 20 şi 21 Martie 2015, va avea loc a V-a ediție a concertelor Prahova Classic Nights, găzduite de Castelul Cantacuzino din Bușteni, o locație istorică excepțională. Trei stele ale Teatrului Bolshoi din Moscova, împreună cu invitatul special al acestei ediții, Eduard Kunz, vor oferi publicului o experiență estraordinară, în cadrul unui spectacol unic în România.

Protagoniștii acestor concerte de talie mondială sunt artiști de origine rusă, membri ai Teatrului Mare Academic de Stat Bolshoi, cu un talent extraordinar și o experiență pe măsură.

Eteri Gvazava este o soprană lirică, cunoscută în mod special, pentru interpretarea rolului Violeta din „La Traviata”, la Paris, alături de partenerul Jose Cura, în rolul lui Alfredo. Dirijorul spectacolului a fost Zubin Mehta, iar în urma acestei interpretări Eteri Gvazava fiind denumită o adevarată “Fiordiligi”. A interpretat roluri pe cele mai mari scene ale lumii, acompaniată de dirijori faimoși, printre care și Claudio Abbado. Rolurile ce au consacrat-o au fost: Carmen, de Bizet, Tatyana(Eugene Onegin), Serena (Rusalka).

bdc678_817578f77474889511369d1f0cd723ec.jpg_srz_980_634_85_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srzMargarita Mamsirova, posesoare a unei voci rare, este mezzosoprană a Teatrului Municipal de Stat Bolshoi. Din repertoriul său, amintim următoarele roluri: Olga (“Evgheni Oneghin”) şi Polina (“Dama de pică”) de Ceaikovski, Carmen (din opera omonimă de Bizet), Angelina (“Cenuşăreasa”), Isabella (“Italiancă în Alger”). A cântat pe scene de renume ale lumii : Teatrul Scala, (Milano), Marele Teatru National (Beijing), Royal Opera Covert Garden ( Londra), teatro Real ( Madrid), Grand Opera ( Paris ), Opera de Bastille ( Paris) și numeroase altele. De asemenea, a colaborat cu dirijori celebri ca Garri Bartini, Alberto Zedda, Valery Gergiev, Alexander Vedernikov, Vasili Sinaisky, Alan Buribayev, dar și cu regizori celebri ca Dm. Cherhiakov, Carlos Padrisa sau Francesca Zambella.

Tenorul rus Vsevolod Grivnov a interpretat pe scene precum La Scala din Milano, Deutsche Oper din Berlin, Covent Garden din Londra, Opera de Paris, interpretând roluri de excepție, precum Jose (Carmen), Alfredo (Traviata), Riccardo (Bal Mascat), alături de dirijori de renume, dintre care îi amintim pe James Conlon, Vladimir Jurowski, Yurii Temirkanov și Michael TilsonThomas.

De asemenea, seara va fi luminată de invitatul special, unul dintre cei mai valoroși tineri pianiști ruși, Eduard Kunz. Fiind inclus de prestigioasa publicație BBC Music Magazine în „Topul Celor Mai Buni 10 Pianiști de Mâine”, este laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier și ambasador Yamaha.

Spectacolele încep la orele 20, în fiecare dintre cele două zile, și vor avea programe diferite.

Pentru a participa la aceste evenimente de excepție și a avea oportunitatea de a-i cunoaște pe acești artiști desăvârșiți, puteți rezerva biletele de pe http://www.castelulcantacuzino.ro sau la telefon +40 731 144 950.

Biletele au costul de 150 RON pentru fiecare seară și sunt disponibile în număr limitat.

Despre Prahova Classic Nights

Concertele Prahova Classic Nights sunt organizate de Filiala Zamora a Asociaţiei Uniunea Restauratorilor de Monumente Istorice din România, care are ca activitate principală restaurarea şi punerea în valoare a Castelului Cantacuzino, precum și promovarea culturii si istoriei României pe plan internațional.

Anunțuri