141326Violonistul Remus AZOItEI și pianistele Mara DOBRESCU și Diana IONESCU in concert la
cea de-a II-a editie a evenimentului SUFLET iN CULORI – Concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism

Duminică, 29 martie 2015, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din Bucureşti, Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi Asociaţia Help Autism organizează cea de-a II-a ediţie a evenimentului “SUFLET ÎN CULORI”. Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Societatea Română de Radiodifuziune, Kaufland România, Floria.ro şi Wagner Arte Frumoase şi Poveşti.

Prima ediţie a concertului Suflet în culori a avut loc pe scena Sălii Radio în data de 3 aprilie 2014, iar recitalul a fost susţinut de patru tineri artişti: soprana Rodica VICĂ, tenorul Ştefan POP, violonistul Vlad MAISTOROVICI şi pianistul Ştefan DONIGA. Cea de-a II-a ediţie a evenimentului caritabil, ce va avea loc în data de 29 martie a.c., va reuni trei nume de referinţă ale scenei muzicale internaţionale: violonistul Remus AZOIŢEI şi pianistele Mara DOBRESCU şi Diana IONESCU.

BILETELE SUNT DISPONIBILE PE WWW.BILETE.RO,
ÎN OFICIILE POŞTEI ROMÂNE, ÎN MAGAZINELE IMMEDIO SEMNALIZATE BILETE.RO,
ÎN MAGAZINELE GERMANOS ŞI LA CASA DE BILETE A SĂLII RADIO.

Ştiaţi că în 2 aprilie se sărbătoreşte Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului?

Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi Asociaţia Help Autism au demarat, începând cu anul 2014, un proiect comun de informare şi conştientizare şi, în acelaşi timp, o campanie de strângere de fonduri în beneficiul copiilor diagnosticaţi cu Tulburări din Spectrul Autismului (TSA).

Despre Autism: Autismul este o tulburare de spectru, de aceea persoanele cu autism sunt foarte diferite, unele pot vorbi, altele nu; unele pot învăţa vizual, altele auditiv; unele pot fi sociabile, altele mai puţin. Autismul nu se poate vindeca, dar cu intervenţie timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot trăi o viaţă independentă. Fără terapie, simptomele autismului şi comportamentele disfuncţionale se agravează în timp. Din păcate, această intervenţie este de durată şi foarte costisitoare, iar costurile depăşesc de cele mai multe ori veniturile unei familii. Iată de ce o campanie de strângere de fonduri se impune, pentru ca tot mai mulţi copii să poată beneficia de terapie adecvată şi pentru a reuşi integrarea lor în şcoală şi societate.

În România, sunt aproximativ 30 000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului. În lume, 1 băiat din 84 şi 1 fetiţă din 157 suferă de autism. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educaţie. Prin organizarea acestui concert caritabil se urmăreşte strângerea de fonduri pentru a uşura activitatea Asociaţiei Help Autism oferind acces la terapie gratuită unui număr cât mai mare de copii diagnosticaţi cu autism.

Anunțuri