image descriptionVineri, 13 martie Ora 19:00, teatrul Elisabeta

Regizorul Ștefan Ruxanda este autorul și interpretul one-man-show-lui “Ce-ar fi dacă ar fi”, ce a participat la diferite festivaluri de teatru cum ar fi: United Solo International Theatre Festival – New York, USA(2014), Panphys Interantional Theatre Festival – Skopje, Macedonia, unde a căștigat premiul „Best Show” (2014) precum și la Gala Star – Bacău, România, unde a primit premiul Cel mai Bun One Man Show(2014).
Face parte din cunoscuta trupă de teatru Passe Partout DP din anul 2004, de-a lungul anilor aducând la viață numeroase personaje de pe scene din București și din țară.
Piesa lui Mihail Gavril are în centrul atenție pe omul rămas fără memorie și fără transcendență, o alegorie tragi-comică despre societatea de azi care parcă și-a pierdut busola și rătăcește năuc pe o mare necunoscută. Este un text care subliniază destinul dramatic al omului care l-a uitat pe Dumnezeu, al omului rătăcitor.

Povestea se petrece la bordul unei corăbii ce plutește în derivă de multă vreme, echipajul este suprins de un eveniment neașteptat: moartea comandantului. Înmormântarea lui și alegerea unui nou comandant, lupta pentru acest post și înscăunarea sunt ocazii pentru ocupanții vasului de a se alia și re-alia unii cu alții împotriva unora și altora. Noul Comandant nu va rezolva nimic din aceste conflicte, ci doar le va amplifica până la colaps. Și toate acestea se întâmplă pentru că nimeni nu ascultă sfaturile lui Lazăr, un personaj solitar, ignorat cu premeditare de către ceilalți.

Spectacolul este o comedie tragică în care privitorul va recunoaște comportamentele caricaturizate ale demagogilor de azi și goliciunea care îi caracterizează. „Lazăr sau vremea dintre valuri„ face diferența dureroasă între mișcarea veșnic pe orizontală a ființei umane și jertfa celui care aspiră la nostalgia cerului.” (Mihail Gavril)

Distribuția este alcătuită din: Mihai Marinescu (Cârmaciul), Petru Ciobanu (Păzitorul), Alexandru Mădăraș (Vâslașul), Vlad Gălățianu (Poporul), Ileana Olteanu (Secretara), Ion Marcu (Lazăr), Dan Clucinschi (Comandantul)

Regia este semnată de Ștefan Ruxanda iar scenografia de Andrei Răduț și Roxana Dumitrache.
Vă așteptăm să ne bucuram împreună de o piesă tumultoasă, ce ne va răspunde la multe frământări interioare!
Spectacolul durează 1h 45’ (fără pauză)

Prețul biletelor este de 30/40 de lei ( în funcție de locul ales în sala de spectacol)

Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta si online pe http://www.teatrul-elisabeta.ro și http://www.bilet.ro

Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm să intrați pe site-ul http://www.teatrul-elisabeta.ro

Anunțuri