O bibliotecă din România este considerată printre cele mai frumoase din lume, mulți dintre utilizatorii de internet exprimându-și votul apreciativ pe site-ul boredpanda.com căruia îi aparține inițiativa.

iasi11Între cele mai frumoase bibioteci din lume, în opinia internauților, alături de Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin, superba Bibliotecă Regală Portugheză de la Rio de Janeiro, biblioteca Mănăstirii Admont, realizată în stilul barocului târziu sau Biblioteca Națională din Praga, se află și Biblioteca Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Deși pierd teren în fața e-book-uriloe și a cărților audio, bibliotecile au fost odată nucleul progresului și dezvoltării civilizației umane.

Minunat este că încă aceste edificii de cultură atrag în continuare oameni, fie cu arhitectura lor maiestuoasă, fie cu mirosul lor incoonfundabil de cărți și praf. Cercetători, studenți sau visători, cu toții vin încă în biblioteci pentru a căuta informațiile din tezaurul pe care îl adăpostesc.

Datorită importanței lor educaționale, bibliotecile au fost adesea construite nu doar pentru a fi admirate ca stil arhitectoni, ci și pentru a dura de-a lungul vremurilor.

Combinația între comorile neprețuite pe care le posedă și spațiile grandioase și intime în același timp, oferă bibliotecilor un farmec aparte pe care niciun alt imobil nu îl poate afișa.

http://www.dcnews.ro

Anunțuri