Teodora Enache a finalizat inregistrarile la albumul Celebration of the Spirit , in Statele Unite, avandu-l drept producator muzical pe Benny Rietveld , basistul si producatorul muzical al celebrului artist.

maxresdefaultAflata in SUA pentru 2 saptamani, la invitatia lui Benny Rietveld, Teodora a finalizat inregistrarile la acest album –  o colectie de compozitii proprii si prelucrari de doine romanesti.

Este pentru prima data cand un artist roman de jazz inregistreaza intr-o companie atat de importanta, intr-un studio de marca din Statele Unite, in care au mai inregistrat si Carlos Santana sau Celine Dion, printre altii.

Producatorul muzical al albumului este chiar Benny Rietveld, basistul dar si producatorul muzical al lui Carlos Santana. Renumit muzician, compozitor si producator, posesor al multor premii Grammy, a concertat si inregistrat alaturi de Miles Davis, Michel Legrand, John Lee Hooker, Eric Clapton, etc.

“Teodora (Enache ) este cu adevarat un artist cu viziune. Vocea sa cinematica are un mesaj aparte. Cu forta sa interioara exprimata prin voce, ea poate atinge zonele cele mai adanci ale sufletului”, a declarat Benny Rietveld.

“Se implineste profetia celebrului Ahmet Ertegun ( directorul Atlantic Records, care mi-a fost mentor in SUA si datorita caruia cant astazi alaturi de artisti mari, printre care si Stanley Jordan). El a spus, dupa ce m-a auzit prima oara, ca fac parte dintr-o mare familie a celor care canta cu suflet si din suflet… Asa cum facea Ella (Fitzgerald, n.a. )…

Prin intalnirile mele din ultimii doi ani ( cu Stanley Jordan, Benny Rietveld, Lars Danielsson, etc ) mi se implineste visul de a pune in practica toata viziunea mea spirituala asupra muzicii. Cantand, eu oficiez, celebrez spiritul. Altfel, nimic nu are sens. Si, incet, incet, intalnirile cu muzicieni din toata lumea fac sa se intample miracolul fiintarii prin muzica !” spune Teodora Enache .

Albumul urmeaza sa apara in aceasta toamna si va fi lansat la nivel international, inclusiv in Romania.

Anunțuri