Raliul Aïcha des Gazelles este singurul rally-raid 100% feminin care promovează o viziune diferită de a celorlalte competiții auto: doar cu harta și busola. Viteza cade pe planul doi, iar GPS-ul e interzis.

Dacia-Duster-Raliu-02-655x435Aflată la cea de-a 25-a ediţie, această aventură internațională și umană unică reunește, din 1990, peste 320 de femei între 18 și 65 de ani, în plin deșert marocan. Ea promovează într-ajutorarea, solidaritatea și depășirea de sine, valori comune și rețelei Women@Renault, care are ca scop dezvoltarea talentelor feminine în interiorul grupului Renault.

În 2015, pentru prima dată, Renault România susţine un echipaj în competiţia Aïcha des Gazelles. Zece echipaje din Renault România şi-au depus candidaturile pentru ediţia din acest an (echipaje din fabricaţie, Inginerie, direcţia Comercială, funcţii suport şi off-shore). În urma analizei dosarelor, trei echipaje au fost alese să meargă la preselecţia oficială, care a avut loc la Paris, în perioada 14-16 noiembrie. Juriul de selecție, care s-a reunit pe 2 decembrie, a avut o misiune foarte dificilă deoarece toate candidatele au dovedit motivație și dorință de a participa la această aventură.

1_5Echipajul care va reprezenta Renault România la Raliul Aïcha des Gazelles 2015 este format din Teodora Oprea (direcţia Financiară, Cost de Vânzare) şi Emilia Stoicescu (Inginerie).

Emilia (30 de ani) se descrie ca fiind optimistă, dinamică, altruistă. Dansatoare de 19 ani, predă dans şi practică diverse sporturi precum carting, gimnastică sau paintball. Teodora (29 de ani) a ales trei cuvinte pentru a se descrie: perseverentă, dinamică, profesionistă. Face parte dintr-o asociaţie care promovează sportul şi viaţa sănătoasă, participând, în cadrul acesteia, la numeroasa maratoane, semimaratoane, curse montane, triatlonuri etc.

Dacia-Duster-Raliu-01-655x436Emilia şi Teodora au trecut de prima probă de foc, însă urmează o perioadă încărcată, cu multe pregătiri, traininguri şi trasee dificile. Cum luna martie (când raliul începe) nu este deloc departe, fetele se antrenează de zor, iar echipa clubului Duster 4X4Everyone s-a alăturat susţinerii echipajului. Mai mult, în data de 25 ianuarie, a avut loc o pregătire a gazelelor împreună Duster 4X4Everyone, la Cheile Grădiştei.

Întrebată despre experienţa din week-end alături de gazele, echipa Duster a povestit că:

Şi in acest an, am răspuns cu entuziasm prezent la invitația RTR de a participa la formarea Gazelelor pentru Rally, având in vedere experiența de anul trecut si feedback-ul fetelor care au participat la selecția din 2013, în acest an am încercat sa dezvoltăm un program mai apropiat  de cel de la selecția din Franţa.

Experiența de a avea o echipă în Maroc la Rally a fost o provocare mare pentru toți cei implicați, dar şi o responsabilitate a Grupului Renault România. In cea de-a doua parte a sesiunii de pregătire, am încercat să aprofundăm partea de orientare şi experiențe în off-road. Zăpada prezentă pe traseu ne-a ajutat să simulăm cât de cât condiții similare cu cele întâlnite pe nisip şi, în același timp, a pus binomul în diverse situații dificile. Am regăsit în Emilia şi Teodora spiritul de dezvoltare continuă, dar şi două fete cu o mare capacitate de a asimila rapid informațiile pe care le aplică imediat.

Le dorim multă baftă fetelor!  Suntem cu ochii pe ele, le susţinem, le mulţumim pentru calificare şi aşteptăm veşti bune din Maroc!

imagesDespre Automobile Dacia

Dacia este principalul producător de automobile din România.
Obiectivul Dacia este acela de a produce o gamă de vehicule robuste, fiabile şi accesibile pentru clienţii români şi străini, la standarde de calitate Renault.
Calitatea produselor Dacia este recunoscută la nivel internaţional. În cadrul sondajelor realizate de institute şi publicaţii de specialitate, clienţii Dacia se declară foarte satisfăcuţi în legătură cu calitatea maşinilor Dacia.
Dacia este a doua marcă a Grupului Renault.

AUTOMOBILE DACIA  www.daciagroup.com

 

Reclame