„Cinci ore cu Mario”, un spectacol dedicat marilor iubiri, premiat la FNTI, se joacă vineri la Unteatru
Cinci ore cu Mario 1„Cinci ore cu Mario”, un one woman show cu Florina Gleznea, în regia Marianei Cămărăşan, după un text de Miguel Delibes, se joacă vineri, 28 noiembrie, la ora 19:00, la Unteatru. „Cinci ore cu Mario” a obţinut Premiul one woman show la cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Independent. „…râzi, rîzi… plângi, rîzi, plângi… râzi, râzi, râzi… un spectacol dedicat marilor iubiri…”
„Actriţă cu o figură fermă, expresivă, puternică şi stăpînă pe sine, Florina Gleznea creează un personaj care se pietrifică, îşi pierde seninătatea odată cu speranţele, devine dintr-o fiinţă liberă – una încorsetată de convenţii sociale, dominată de un catolicism rigid şi plină de frustrări care o aspresc, nesigură pe senzualitatea şi sentimentele ei. Carmen este o fiinţă furioasă într-o lume în care soarta i-a fost decisă de alţii, o femeie împovărată de responsabilităţi, incapabilă de bucurie, lipsită de satisfacţii, cu o limbă ascuţită şi un simţ critic superdezvoltat, o femeie prizonieră în propria ei gîndire. Este un portret dur, cinic în onestitatea lui, valabil astăzi, căci influenţa unui social accidentat, dominat de precaritate şi nesiguranţă, asupra psihicului uman (poate mai mult asupra celui feminin, mai ales într-o societate conservatoare cum este cea românească, în care femeia este cea care are principalele responsabilităţi casnice şi parentale) este vizibilă în prezentul cotidian.

Cinci ore cu Mario 3Mariana Cămărăşan este o regizoare preocupată de universul feminin şi, mai precis, de deraierile feminităţii. În mai toate spectacolele sale, figurile centrale sînt feminine (“Iadul este amintirea”, “Cui i-e frică de Virginia Woolf”).” (Oana Stoica – Dilema Veche)

Cel mai nou proiect al regizoarei Mariana Cămărăşan este „N(AUM)”, un spectacol pe texte de Gellu Naum, cu Oana Pellea și Cristina Casian. Spectacolul „N(AUM)” se joacă pe 27 noiembrie, 29 noiembrie şi 4 decembrie la Teatrul Metropolis.
„Cinci ore cu Mario” de Miguel Delibes
Regia: Mariana Cămărăşan
Cu: Florina Gleznea
Durata spectacolului: 1h20 min

Vineri la ora 19:00 la Unteatru (www.unteatru.ro), Str. Ilfov nr. 1, în spatele CEC-ului de pe Calea Victoriei

Rezervări la unteatru@gmail.com sau comandă online aici: https://www.tomtix.ro/evenimente/281-cinci-ore-cu-mario