cantec de leagan. o poveste despre maria tanase (1)Cântecul de leagăn al Mariei Tănase vine în toamna aceasta la Godot

Cu: Mirela Pană

La pian: George Călin

Regia: Carmen Lidia Vidu

Rezervări la 021 31 61 682 / 0736 414 244. (Godot Cafe Teatru, strada Blanari nr. 14 din Centrul Vechi. www.godotcafeteatru.ro)

Preț bilet: 35 lei

Trailer-ul spectacolului: http://youtu.be/opPvYrOwIE8

Blog: http://mariatanase.tumblr.com/

Puternică sau vulnerabilă? Lux sau sărăcie? Glorie sau singurătate? Cât de superficială este imaginea pastrată despre Mariei Tănase? Răspunsul îl aflați în toamna aceasta, la Godot Cafe Teatru. Regizoarea Carmen Lidia Vidu, actrița Mirela Pană și pianistul George Călin vă invită în intimitatea Mariei Tănase, în spatele succesului și al strălucirii de pe scenă. „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase”, un spectacol de stare, încărcat de emoție, ce aduce informații tulburătoare despre Maria Tănase, despre sărăcia și singuratatea ei, fără a șoca și fără a întrista, se joacă joi, 2 octombrie, la ora 19:30, la Godot Cafe Teatru.

cantec de leagan. o poveste despre maria tanase (2)„Şase cântece, documente inedite, proiecţii ale unor imagini de arhivă cu puternic impact emoţional, un microfon, un pian, o rochie roz (pentru un destin nu chiar en rose), o voce de dincolo de timp şi de prejudecăţi. O viziune complet nouă asupra omului – de ce nu şi a artistului – Maria Tănase, o ieşire din schemă, din clişeu, din mit, o oră de sinceritate, într-un spectacol-document, cu o dublă valoare: de mărturie şi testamentară. Experimentul pe care ni-l propune Carmen Lidia Vidu cu complicitatea actriţei Mirela Pană şi a lui George Călin (la pian) este o pătrundere în spaţiul intim, tenebros, de dincolo de aparenţe, dincolo de luminile rampei.” (Răzvana Niță – Radio România Cultural)

„Se conturează o imagine a unei Maria Tănase surprinsă mai ales în momentele sale de maximă încordare emoţională. Interpreta care se simte acasă şi trăieşte cu adevărat numai la teatru. Soţia care îşi cere iertare soţului într-o scrisoare sfâşietoare, iar în alta, le explică rudelor testamentul său. Femeia care îşi mărturiseşte singurătatea. Artista care trece de la luxul ţinutelor de scenă la cererea demnă (dar din care se înţelege disperarea) pentru un ajutor financiar de la stat.” (Monica Ploeșteanu – Liternet)